Un profesor de matematică din Buzău a creat o aplicație care le permite elevilor să își evalueze, în mod anonim, profesorii. Aplicația se numește Teleskop și a fost lansată de către profesorul Monica Mocanu. Elevii pot specifica, la finalul orelor, în ce măsură au înțeles explicațiile profesorului, dacă au reușit să fie atenți la oră, precum și cât consideră că profesorul li s-a adresat lor în timpul lecției, informează B1

„Aplicația este gratuită și este destinată utilizării de către profesori, în mod independent, la libera alegere. Rezultatele obținute nu sunt disponibile decât profesorilor, din contul personal. Elevii au regim de anonimitate a oferirii răspunsurilor. Pentru utilizarea aplicației e nevoie ca elevii și profesorii să dețină telefoane cu conexiune la internet.”, se arată pagina de Facebook a aplicației.

Profesorul  care a gândit această aplicație a povestit, pe Facebook, că ideea i-a venit după ce, la un moment dat, unul dintre elevii săi a făcut niște remarci dure la adresa ei, într-un chestionar primit, pe hârtie, la clasă. 

 

Te-ar putea interesa și: