Mama îndurerată mai spune că cele două profesoare ar fi dispărut imediat după ce copiii au căzut de pe bloc. „Au fost cu ei, au fost opt sau nouă copii, plus două profesoare de la Liceul Textil, și nu știu cine sunt aceste profesoare. Au plecat și i-au lăsat acolo. Și în momentul în care copila mea a căzut – așa au spus copiii – ele erau pe scări, nici nu s-au mai întors”, a declarat mama Denisei, fata moartă după ce a căzut în gol 30 de metri, potrivit Antena 1.

Conducerea instituției de învățământ a respins acuzația privind cadrele didactice, dar a admis că alături de adolescenta care a murit s-au aflat și alți elevi ai Liceului Textil. 

Tragedia s-a petrecut miercuri seara, când grupul de liceeni a mers la cel mai înalt bloc din oraș, pentru a se urca pe acoperiș și a vedea orașul de sus. Copiii au sunat la interfon la întâmplare, pentru că niciunul dintre ei nu locuia în clădire și, după ce le-a fost deschisă ușa de la intrare, au urcat până la ultimul etaj.

Acolo, au scos din balamale o ușă de acces spre acoperiș, închisă cu lacăt. Una dintre fete a mers la marginea terasei blocului pentru a-și face un selfie, și s-a sprijinit de balustradă. Aceasta s-a rupt, iar adolescenta a căzut în gol 30 de metri, murind pe loc.

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi i-au audiat pe toţi martorii tragediei, pentru a stabili cu exactitate cum s-a putut întâmpla aşa ceva.