Evenimentul Zilei > Actualitate > Produsul tradițional românesc cu numeroase beneficii. Cum ajută corpul
Produsul tradițional românesc cu numeroase beneficii. Cum ajută corpul

Produsul tradițional românesc cu numeroase beneficii. Cum ajută corpul

Specialiștii susțin că alimentul nostru tradițional, mămăliga, are numeroase beneficii asupra organismului

Considerat de cei mai mulți un preparat culinar banal, s-a demonstrat, că mămăliga curăță organismul de toxine. Acest aliment poate deveni un aliat de nădejde în lupta împotriva kilogramelor în plus.

Porumbul este bogat în acizi graşi nesaturaţi (85 – 90%), contine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu şi fibre.

S-a demonstrat științific că porumbul are proprietăți antiinflamatoare, astringente, diuretice și tonice, fiind utilizat în primul rând ca aliment (cereală) și apoi ca plantă medicinală, potrivit a1.ro.

S-a mai demonstrat că porumbul ajută în lupta cu stresul, fiind bogat în vitaminele din grupa B, care are acţionează asupra funcţionarii sistemului nervos, a muşchilor, a inimii şi asupra producţiei de globule roşii.

Prin conținutul de vitamina E, porumbul ne protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducând astfel riscul de ateroscleroza şi, implicit, de infarct. Ajută şi la procesul de reînnoire al celulelor. De asemenea, gastrita hiperacidă şi ulcerul sunt ameliorate de consumul de mămăligă caldă în loc de pâine, căci mălaiul reduce aciditatea şi are o acţiune calmantă.

Consumul regulat de mămăligă reglează concentraţia de glucoză în sânge, fiind de folos diabeticilor. Mămăliga este adjuvant în detoxifierea organismului şi curăţirea intestinelor. Efectul detoxifiant al substanţelor din porumb uşurează efortul ficatului de neutralizare a substanţelor toxice, reducând considerabil riscul la insuficienţe şi ciroze hepatice.