Evenimentul Zilei > Social > Produsele de POST, un PERICOL PENTRU SĂNĂTATE. Ce au DESCOPERIT experții
Produsele de POST, un PERICOL PENTRU SĂNĂTATE. Ce au DESCOPERIT experții

Produsele de POST, un PERICOL PENTRU SĂNĂTATE. Ce au DESCOPERIT experții

Experții în domeniu îi avertizează pe români că unele produse de post reprezintă un pericol pentru sănătate, acestea conținând foarte multe E-uri.

Nutriționiștii recomandă înlocuirea acestor produse cu multe legume şi fructe proaspete!  Chiar dacă postul reprezintă Specialiștii ne îndemnă să renunțăm la numeroasele tipuri de pateuri vegetale, pline de chimicale.

“Regimul acesta este sănătos şi pentru noi, oamenii sănătoşi,  pentru toată lumea e bine să ţină post, dar  ar trebui să consume produse naturale. Mai sunt acele brânzeturi vegetale, care au de asemenea E-uri, chimicale, numai porcării. Postul era cu alimente pe care le aveam din grădina noastră, nu pateu vegetal, pateu nu ştiu de care. Postul se consideră o detoxifiere a organismului. După o perioadă atât de lungă în care nici mişcare n-am făcut şi am mâncat carne de porc şi ce am mai avut noi pe la garniţă, urmează această perioadă în care să consumăm cât mai multe fructe şi legume, şi dacă se poate cât mai puţin procesate termic, să-şi păstreze proprietăţile“, sfătuieşte medicul primar Diana Stuparu.

O altă greşeală pe care o facem, şi nu doar în post, spune medicul, este aceea că nu consumăm suficiente lichide. „Deshidratarea este o problemă foarte importantă, pentru că nu mai bem apă. Când spun lichide, nu spun sucuri carbo-gazoase, spun apă, spun ceaiuri neîndulcite.