Evenimentul Zilei > Economie > Producţie oprită la uzina Dacia! Vor lucra doar 2.000 de angajaţi cu normă întreagă
Producţie oprită la uzina Dacia! Vor lucra doar 2.000 de angajaţi cu normă întreagă

Producţie oprită la uzina Dacia! Vor lucra doar 2.000 de angajaţi cu normă întreagă

Uzina Dacia va opri producţia la 5 şi 8 martie din cauza lipsei conductorilor care sunt livraţi din Asia, aspect care afectează de altfel toată industria auto din Europa, nu doar pe cea din România.

Producţie oprită la uzina Dacia! Vor lucra doar 2.000 de angajaţi cu normă întreagă. Conform corespondentului Realitatea Plus, putem asista la două opriri pe săptămână  cel puţin până în luna aprilie.

Producţie oprită la uzina Dacia

Aceeaşi sursă a subliniat că uzina Dacia nu duce lipsă de comenzi. Pentru fabricarea unui autoturism este nevoie de 10 conductori.

În acest context, muncitorii vor intra in şomajul de 81% şi îşi vor primi bonurile de masă. Asta prevede contractul colectiv de muncă.

Dintre cei 10.000 muncitori de la Dacia, vor lucra numai 2.000 cu normă întreagă.

„GROUPE RENAULT ROMÂNIA, O POVESTE DE SUCCES

Dacia contractConstructor de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent în 134 de ţări şi a vândut 3,8 milioane de vehicule în 2019. Mizează pe complementarietatea celor cinci mărci (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine şi Lada), pe vehiculul electric şi pe Alianţa sa unică cu Nissan şi Mitsubishi. Pentru a răspunde marilor provocări tehnologice în viitor şi a continua strategia de creştere rentabilă, Grupul se sprijină pe dezvoltarea sa la nivel internaţional.

Groupe Renault integrează în România toate activităţile specifice construcţiei automobilului, ceea ce a condus la o performanță economică susținută și la o varietate de oferte de recrutare pentru specializări diferite pentru: studii client, design, inginerie, testare, fabricaţie, logistică, comercializare, servicii de business, post-vânzare, finanţare. În 2019 Groupe Renault România a avut o cifră de afaceri de 6 miliarde de euro. Grupul este lider pe piaţa locală cu mărcile Dacia şi Renault. Cei peste 17 000 de angajaţi ai Groupe Renault România inovează în ceea ce priveşte produsele şi bunele practici, fiind recunoscuţi pentru profesionalismul lor”, se arată pe gruprenault.ro.

dacia.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.