Producătorii agricoli persoane fizice nu mai pot vinde fără atestat!

Producătorii agricoli persoane fizice nu mai pot vinde fără atestat!

Producătorii agricoli persoane fizice, care vor să îşi vândă produsele în pieţe, trebuie să deţină un atestat de producător şi un carnetul de comercializare.

Pe acesta au obligaţia de a-l completa atât în timpul transportului produselor din locul de producţie în cel de vânzare, cât şi la finele fiecărei zile de desfăşurare a activităţii de comerţ, informază Agerpres.

Acestea potrivit Legii 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, care a intrat în vigoare de la 1 mai. 

La fel ca şi atestatul de producător, carnetul de comercializare se va elibera la cerere de către primăriile din zona în care se obţin produsele estimate a fi destinate comercializării, în termen de 5 zile lucrătoare de la data solicitării, dar după verificarea existenţei atestatului şi după verificarea faptică în teren a existenţei produsului/produselor supuse comercializării. Acestea trebuie vizate de o asociaţie agricolă, numai dacă ea există în acea zonă. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Federaţia AGROSTAR anunţa săptămâna trecută că schimbarea radicală a modului în care agricultorii au acces în pieţe nu a fost tratată cu responsabilitate şi solicită Ministerului Agriculturii, prin Direcţiile Agricole şi împreună cu factorii locali, să înceapă acţiuni de informare, iar în cazul în care noile tipizate nu sunt gata şi agricultorii nu sunt informaţi cu privire la noile reguli să amâne intrarea în vigoare a acestora.