Evenimentul Zilei > Actualitate > Un IMPORTANT producător MUZICAL condamnat pentru CRIMĂ. Breaking News
Un IMPORTANT producător MUZICAL condamnat pentru CRIMĂ. Breaking News

Un IMPORTANT producător MUZICAL condamnat pentru CRIMĂ. Breaking News

Marion „Suge” Knight, producătorul muzical care a devenit cunoscut după ce a lansat cariera lui Snoop Dogg, a fost condamnat joi la 28 de ani de închisoare pentru omucidere, conform unui acord încheiat în septembrie cu o instanţă din Los Angeles.

Suge Knight în vârstă de 53 de ani, aflat în detenţie din 2015, a fost acuzat că l-a ucis în ianuarie 2015 pe un fost prieten şi partener de afaceri, Terry Carter, în parcarea unui fast-food dintr-o periferie a oraşului Los Angeles. Aflat la volanul automobilului său, fostul producător muzical, unul dintre marile nume ale muzicii rap americane din anii 1990, a lovit şi a rănit cu maşina un al doilea bărbat, Cle Sloan.

Întreaga scenă a crimei a fost filmată de camerele de supraveghere.

După o procedură juridică care a durat mai mulţi ani şi după ce a susţinut o perioadă că dorea să fugă de cei doi bărbaţi, Suge Knight a încheiat în cele din urmă un acord cu Procuratura din Los Angeles.

Fără să pledeze vinovat, Knight a acceptat să nu conteste acuzaţiile de "omucidere voluntară" formulate împotriva sa, recunoscând însă că a folosit "o armă letală", sub forma automobilului său.

Producătorul mizocal a fost condamnat la 28 de ani de închisoare joi de un tribunal din Los Angeles. Înainte de acest acord, producătorul risca închisoarea pe viaţă pentru "crimă, tentativă de crimă şi fugă de la locul crimei".

Suge Knight a înfiinţat cu Dr. Dre celebra casă de discuri Death Row Records, care a semnat cu artişti importanţi din lumea rap-ului, precum Snoop Dogg şi Tupac Shakur, obţinând venituri de milioane de dolari la începutul anilor 1990.

Suge Knight se afla alături de Tupac Shakur atunci când acesta din urmă a fost împuşcat mortal în Las Vegas în anul 1996, transmite Agerpres.