Evenimentul Zilei > Justitie > Procurorul general, SESIZARE de ULTIMĂ ORĂ pentru Avocatul Poporului! SCANDAL pe legile justiției
Procurorul general, SESIZARE de ULTIMĂ ORĂ pentru Avocatul Poporului! SCANDAL pe legile justiției

Procurorul general, SESIZARE de ULTIMĂ ORĂ pentru Avocatul Poporului! SCANDAL pe legile justiției

Procurorul general Augustin Lazăr i-asolicitat Avocatului Poporului, Victor Ciorbea să sesizeze Curtea Constituțională, în privința articolului VII din ordonanța de urgență pe Legile Justiției, pe care îl consideră neconstituțional.

Articolul VII din ordonanță face referire la condițiile pe care procurorii de la Parchetul general, DNA și DIICOT rebuie să le îndeplinească pentru a rămâne în funcție.

„În cursul zilei de astăzi, 17 octombrie 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, a transmis domnului Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, spre analiză, solicitarea de a sesiza Curtea Constituţională, în temeiul dispoziţiilor art. 146 lit. d) teza finală din Constituţia României şi art. 13 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 35/1997, republicată, cu excepţia de neconstituţionalitate a articolului VII din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.92/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul General.