Procurorii DNA Alba Iulia au fost nevoiți să sară la propriu gardul locuinței lui Șerban Țichindelean, directorul încă în funcție al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Animalelor Sibiu. Acasă se afla numai fiul acestuia, tot medic veterinar, care nu a deschis în primă fază poarta pentru a facilita accesul autorităților. În același timp, procurorii DNA au descins și la sediul DSVSA.
”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârșire, în perioada 2011-2013, a unor infracțiuni de corupţie şi conexe. În cursul zilei de 24 septembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate trei percheziții domiciliare în locații situate în municipiul Sibiu, dintre care una este sediul unei instituții publice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, precum și al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu”, informează deocamdată DNA, într-un comunicat de presă.

”N-aveți dreptul să fotografiați casa aceasta”

La câteva minute după ce au ajuns procurorii DNA, s-a întors acasă de la birou și Șerban Țichindelean. În același timp, fiul acestuia – care poartă același nume – a cerut să nu mai fie fotografiată casa percheziționată. ”Deci nu doresc să comentez nimic și nu sunt de acord cu fotografierea casei. Dacă apare în ziar… nu știu… n-o să fie bine”, a spus Șerban Țichindelean junior.
Potrivit informațiilor Evenimentului Zilei, Șerban Țichindelean (atât tatăl, cât și fiul) sunt cercetați într-un dosar de corupție care urmărește modul în care directorul DSVSA Sibiu a ”sifonat” sume importante din bugetul instituției pe care o conduce. Banii ar fi ajuns tot în conturile sale, prin intermediul cabinetului medicului veterinar Șerban Țichindelean jr.