Procurorul criminalist Zafer Sadâc nu a ezitat să își exprime punctul de vedere asupra modului în care Laura Codruța Koveși s-a prezentat în Parlamentul European, obținând cel mai mare punctaj între cei trei candidați la funcția de procuror șef. “Mi s-a părut o prestație deosebită. M-a făcut să mă simt mândru că sunt român și datorită faptului că un magistrat român a putut să se prezinte atât de bine în fața unei instituții europene deosebit de riguroase”, a declarat, el, jurnaliștilor prezenți la protestul procurorilor constănțeni, adunați în fața sediului Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Zafer Sadâc a revenit însă la ce îl doare, la faptul că magistrații români sunt “sfidați” în ceea ce au cerut în proteste: “Am explicat clar că întreaga Ordonanță 7/2019 o apreciem ca fiind neconstituțională, ca încălcând în mod flagrant independența sistemului judiciar prin introducerea unor noțiuni neexplicate în nicio lege, prin introducerea unei subordonări a sistemului judiciar față de puterea executivă, nepermisă, și printr-o încălcare destul de clară, flagrantă, a separației puterilor în stat. Sperăm ca, într-un timp cât mai scurt, cei care au puterea să decidă, să hotărască schimbarea a ceea ce noi ne dorim foarte mult. Pentru că, până atunci, vom continua protestele , vom continua să ne arătăm nemulțumirea că, practic, clasa politică refuză să ne ia in seamă pe noi, toți magistrații din România.”

La rândul lor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, prima unitate de parchet din țară care a început, luni, protestele, suspendându-și activitatea timp de trei zile, au anunțat că au decis să continue până vineri, inclusiv.“Noi suntem foarte hotărâți și consecvenți. Nu dăm înapoi. Faptul că se abrogă un articol, ni se aruncă, efectiv, praf în ochi. Ați văzut reprezentanții noștri din CSM, procurorii din cadrul secției și conducerea Ministerului  Public și președinți de instanțe. Chiar și de la ICCJ au fost judecători care au apreciat că legislația este masacrată. Așa încât nu putem decât să continuăm. Este un semnal mare de alarmă. Nu se poate ca, în ciuda unei întregi categorii socio profesionale care spune că nu este în regulă, măsurile legislative sunt neconstituționale, se vor întâmpina probleme de punere în aplicare, să te încăpățânezi să menții aceste dispoziții ilegale. Vom continua protestele”, a anunțat Viorel Teliceanu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.