Procesul în cazul "Valiza", amânat

Procesul în cazul "Valiza", amânat

Curtea de Apel Cluj a decis în această dimineaţă reprogramarea procesului în care sunt inculpaţi Gigi Becali, Victor Piţurcă şi Teia Sponte, cei trei cerând puţin timp pentru a-şi angaja avocaţi. Următorul termen acordat de instanţă este 18 februarie.

De asemenea, avocatul din oficiu al lui Victor Piţurcă a depus şi o cerere de amânare a procesului pe motiv că acesta nu poate fi prezent din motive medicale, anunţă Mediafax.

În decembrie anul trecut, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a fost deferit justiţiei de procurorii anticorupţie în dosarul "Valiza", alături de alte cinci persoane, între care şi selecţionerul echipei naţionale de fotbal, Victor Piţurcă.

Pe cine urmăresc procurorii În acest dosar procurorii DNA au început urmărirea penală, la începutul lunii mai a anului trecut, faţă de Gigi Becali - finanţator al Clubului de fotbal "Steaua Bucureşti", acuzat de două infracţiuni de dare de mită; Teia Sponte - persoană din anturajul lui Becali George - acuzat de complicitate la dare de mită; Anton Doboş - preşedintele Clubului de fotbal "Universitatea Cluj", acuzat de luare de mită; Traian Bendorfean - cunoştinţă a lui Doboş Anton, acuzat de complicitate la luare de mită.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult, selecţionerul Victor Piţurcă a fost pus sub învinuire pentru favorizarea infractorului.

  • La începutul lunii mai a anului trecut, Becali a oferit suma de 1,7 milioane euro lui Anton Doboş, preşedintele clubului Universitatea Cluj, precum şi unor jucători ai acestei echipe.
  • Banii au fost daţi pentru ca, în ultima etapă a campionatului de fotbal al României 2007-2008,  clubul universitar să îşi apere corect şansele de joc şi să facă tot ce este posibil pentru a obţine cel puţin un rezultat de egalitate în meciul cu echipa CFR Cluj.
  • CFR Cluj era contracandidata echipei roş-albastre la câştigarea titlului de campioană.