Procesul atletului Oscar Pistorius, acuzat că și-a ucis iubita, s-ar putea prelungi cu două săptămâni

Procesul atletului Oscar Pistorius, acuzat că și-a ucis iubita, s-ar putea prelungi cu două săptămâni

În mod normal, procesul ar trebui să se încheie pe 20 martie, dar ar putea fi prelungit cu încă două săptămânim potrivit unor surse judiciare citate de AFP.

Potrivit procurorului asistent Andrea Johnson, este foarte posibil ca audierile martorilor, rechizitoriul și pledoaria apărării să dureze mai mult decât era prevăzut, motiv pentru care procesul ar putea fi prelungit.

De la startul procesului, ce a avut loc acum o săptămână și jumătate, au fost audiați 13 dintre martorii acuzării, urmând să se prezinte în fața judecătorului și martorii apărării.

Dacă procesul nu se va încheia nici după o prelungire de două săptămâni, se va relua după data de 11 aprilie, tribunalul din Pretoria fiind închis în a doua săptămână a lunii aprilie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oscar Pistorius este judecat, la Pretoria, pentru uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013.

Pistorius nu a negat niciodată că a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp, dar a susţinut încă din prima zi că este vorba de o neînţelegere. Sportivul riscă o condamnare la 25 de ani de închisoare, în cazul în care se va dovedi că a fost crimă cu premeditare.