Presa italiană a relatat joi că biroul procurorul șef din Milano, Francesco Greco, a pornit deja o investigație privind „corupția internațională”.

Miercuri, site-ul Buzzfeed a relatat că fostul purtător de cuvânt al lui Salvini, Gianluca Savoini, a discutat aranjamente de finanțare ilegală cu oficiali ruși la Moscova.

Procurorii italieni nu au confirmat dacă ancheta a fost demarată în urma informațiilor publicate de Buzzfeed.

Salvini a negat toate acuzațiile și a promis că va da în judecată jurnaliștii de la Buzzfeed. El a declarat într-un comunicat că partidul său „nu a primit niciodată nicio rublă, euro, dolar sau litru de vodcă de la Rusia

Site-ul a publicat un transcript al unei înregistrări făcute din data de 18 octombrie, în cadrul unei întrevederi între Salvini și alți bărbați neidentificați, doi italieni și trei ruși, care a avut loc la Moscova. Exact în perioada în care Matteo Salvini a efectuat o vizită la Moscova în perioada respectivă.
Acordul despre care se discută în înregistrare are ca scop ascunderea sursei finanțării: conform acordului, o companie rusească ar vinde trei milioane de tone de combustibil companiei italiene Eni pe parcursul unui an, iar Liga ar primi o parte din acești bani, scrie activenews.ro.

Săptămâna trecută, într-un interviu acordat publicației Corra della Sera, președintele rus Vladimir Putin saluta „atitudinea pozitivă a lui Salvini față de Rusia”, negând orice ingerințe în politica internă a Italiei.