Evenimentul Zilei > Social > Probleme la circulația spre Giurgiu și Bulgaria. Se reface podul de la Adunaţii Copăceni
Probleme la circulația spre Giurgiu și Bulgaria. Se reface podul de la Adunaţii Copăceni

Probleme la circulația spre Giurgiu și Bulgaria. Se reface podul de la Adunaţii Copăceni

Începând de joi, 18 iulie, circulaţia pe podul de pe DN 5, peste râul Argeş, de la Adunaţii Copăceni va fi întreruptă.

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) circulaţia se va face pe un pod provizoriu în lungime de 1,1 km, situat pe ruta Bucureşti-Giurgiu şi se va circula pe o bandă pe sens, cu o viteză de 30 km/h.

CNAIR informează că în această zonă se vor desfăşura reparaţii iar circulaţia se va face pe un pod provizoriu situat la km 19+096. Lucrările vor dura aproximativ şase luni, iar valoarea acestora este de 8,932 milioane de lei, fără TVA.

Lucrările vor fi efectuate de antreprenorul Eurocogen Filiala Aninoasa şi vor consta în: demolarea plăcii de beton existente degradate în totalitate şi montarea unor dale prefabricate din beton armat, precomprimarea plăcilor prefabricate cu cabluri de oţel, executarea hidroizolaţiei, sablarea, curăţarea şi protecţia anticorozivă a suprafeţelor metalice, înlocuirea parapetului metalic pietonal, structură rutieră nouă, amenajare trotuare, montare parapet metalic direcţional de tip foarte greu şi înlocuirea dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilataţie, potrivit agerpres.ro

Conform Infotrafic, pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, la kilometrul 36, pe sensul de mers către Bucureşti, în zona localităţii Căscioarele, judeţul Giurgiu, unde circulaţia a fost în această perioadă restricţionată pe banda a doua, pentru executarea de lucrări la podul peste râul Argeş, a fost reluat traficul pe această bandă şi restricţionat pe prima şi pe cea de urgenţă, pentru terminarea activităţilor asupra carosabilului care se impun. Astfel că pe sensul de mers Piteşti – Bucureşti se circulă doar pe banda a doua, cu restricţie de viteză de 80 km/h. Se estimează finalizarea acestora în data de 1 august 2019.

Până la data de 19.07.2019, circulația rutieră este restricționată pe câte un fir pe mai multe segmente de drumuri naționale din județul Suceava, pentru efectuarea lucrărilor de înlocuire a rosturilor de dilatație la poduri și podețe, astfel:

– DN 17, între localitățile Vatra Dornei și Valea Putnei;

– DN 17, între localitățile Ilișești și Stroiești;

– DN 17A, între localitățile Rădăuți și Dornești;

– DN 2E, în localitatea Cacica;

– DN 15C, în localitatea Boroaia.

Se circulă pe un fir, alternativ în ambele direcţii, prin dirijarea piloților de trafic.

Iar până în data de 25 iulie 2019, se montează grinzile pasajului de pe traseul DN 14A, peste Autostrada A3 aflată în construcție și calea ferată, din zona nodului Iernut, județul Mureș. Circulaţia rutieră va fi astfel închisă total, pentru intervale de timp de aproximativ 20 de minute, cu precădere în ziua de 22 iulie, când se va lucra chiar pe traseul provizoriu al DN 14A.

Precizăm că, circulația rutieră va fi întreruptă în intervalul orar 06.00 – 12.00, pentru efectuarea unor lucrări de reparații la trecerea la nivel cu calea ferată, de pe DN2, km 252+275, pe raza localității Orbeni, județul Bacău.

Participanții la trafic vor avea la dispoziție ruta ocolitoare DN2 – DC 108 Orbeni – intersecție DC 108 cu DJ 119D – DJ 119D – DN 2.

Se menţin cele 4 drumuri naţionale blocate pe ambele sensuri de mers şi 2 cu circulaţia restricţionată, astfel:

Circulaţie întreruptă:

1. DN 2L, la kilometrul 59+900, în Soveja, judeţul Vrancea, ca urmare a precipitaţiilor abundente din cursul verii 2018, care au dus la prăbuşirea dalei de beton a podului, pe toată lăţimea căii de rulare;

2. DN 2N, la kilometrul 15+270 metri, în zona localităţii Căiata, judeţul Vrancea, din cauza nerespectării restricției de tonaj existente (8,5 tone), care a afectat pasajul superior la trecere peste calea ferată. Din acest motiv, circulația rutieră este dirijată pe ruta ocolitoare DN 2 (Dumbrăveni) – Obrejiţa – DJ 202E- Sihlea – DC 186 – Căiata – DN 2N;

3. DN 12B, pe tronsonul kilometric 0+452 – 0+487, în Slănic Moldova, judeţul Bacău, din pricina unei alunecări de teren ce a dus la tasarea platformei carosabilului, traficul fiind dirijat pe ruta ocolitoare: DN 12A km 103+000 – str. 1 Mai – str. Răducanu – str. Podu de Fier – str. Tiseşti – str. Semicercului – str. Bradului – intersecţie cu DN 12B km 2+000 şi retur);

4. DN 73D, la kilometrul 41, în localitatea Boteni, judeţul Argeş, ca urmare a unei alunecări a corpului drumului cu deplasarea acestuia pe un sector de 200 metri. Ruta ocolitoare este DN 73 Piteşti – Câmpulung.

Circulaţie restricţionată:

– DN 15, între localităţile Hangu şi Chiriţeni, judeţul Neamţ, unde traficul se desfăşoară pe un singur fir, alternativ, cu restricţie de tonaj (13 tone);

– DN 2E, kilometrul 17, în localitatea Capu Codrului, judeţul Suceava, unde traficul se realizează tot pe un sens de mers, alternativ pentru ambele direcţii.