Evenimentul Zilei > Economie > Probleme la Bursa de la Bucureşti. Scădere de 4,27% în prima şedinţă de tranzacţionare din săptămână
Probleme la Bursa de la Bucureşti. Scădere de 4,27% în prima şedinţă de tranzacţionare din săptămână

Probleme la Bursa de la Bucureşti. Scădere de 4,27% în prima şedinţă de tranzacţionare din săptămână

Probleme pentru Bursa din Bucureşti. Aceasta a deschis în scădere prima şedinţă de tranzacţionare din săptămână. Indicele de referinţă BET era în coborâre cu 4,27% după prima jumătate de oră de la deschiderea sesiunii de tranzacţionare.

Rulajul Bursei de la Bucureşti se situa la 11,13 milioane de lei (aproximativ 2,51 milioane de euro), tranzacţiile cu acţiuni însumând 11,13 milioane de lei (2,49 milioane de euro), iar cele cu certificate 23.849 lei (5.383 euro), informează B1 TV, citând Agerpres.
Indicele BET-Plus, care arată evoluția celor mai lichide 37 de acțiuni de la BVB, era în scădere cu 4,17%, indicele BET-FI al SIF-urilor era în coborâre cu 3,66%. De asemenea, reperul de randament al fondurilor de investiţii, reprezentat prin indicele BET-BK, pierduse 4,37%. În același timp, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a depreciat cu 4,12%.

Bursele din întreaga Europă au scăzut puternic luni dimineață, un important indice bursier ajungând un un minim al ultimelor șapte luni. Scăderea are loc în contextul în care bursa de la Shanghai a înregistrat o contracție de peste 8%, care a afectat și celelalte burse din Asia, informează Reuters.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: