Apelurile din ce în ce mai presante privind „spargerea” Facebook reprezintă o ameninţare „existenţială” pentru companie, potrivit patronului său, Mark Zuckerberg, care se declară pregătit „să meargă la luptă” şi „să dea în judecată statul” pentru a evita un astfel de scenariu, potrivit site-ului specializat Verge, citat de Agerpres.

Aceeași sursă afirmă că a recuperat înregistrarea unei sesiuni de întrebări-răspunsuri ținute de Zuckerberg cu angajaţii săi în luna iulie, în cursul căreia el a abordat diverse subiecte, inclusiv atacurile repetate ale Elizabethei Warren, steaua în ascensiune la alegerile primare democrate în vederea prezidenţialelor din 2020.

„Cineva ca Elizabeth Warren crede că soluţia este spargerea companiei. Dacă va fi aleasă preşedinte, pariez că vom avea o luptă în justiţie şi pariez că noi o vom câştiga”, a mai adăugat el.

„Nu vreau să angajez un proces major împotriva propriului nostru guvern. Dar până la urmă, dacă cineva încearcă să te ameninţe din punct de vedere existenţial, mergi la luptă şi te baţi”, a punctat Zuckerberg.
Giganţii tehnologici precum Facebook și Google sunt vizați de mai multe anchete pentru practici anticoncurenţiale, lansate de unele state americane, şi sunt, de asemenea, în vizorul autorităţilor europene.

Există foarte multe nemulțumiri împotriva lor, de la protecţia datelor cu caracter personal până la controlul pieţei de publicitate.

Desfiinţarea acestor giganţi nu va diminua, riscul de interferență în alegeri, potrivit lui Zuckerberg. Acest risc este, dimpotrivă, mai mare, „întrucât companiile nu se vor mai putea coordona şi lucra împreună’”.

Aceasta nu va reduce nici problemele legate de atacurile de ură, deoarece procedurile aplicate vor fi „mai fragmentate”.

Twitter, de exemplu, se confruntă cu aceleaşi tipuri de probleme precum Facebook, dar „investiţia noastră în securitate este mult mai importantă decât cifra sa de afaceri”, a spus el.
Mark Zuckerberg a vorbit şi despre faptul că nu s-a dus la o audiere în parlamentul britanic.

„Când au apărut probleme cu Cambridge Analytica anul trecut, am mers la audieri în SUA, la Uniunea Europeană. Dar ar fi fără sens să merg la audieri în toate ţările care vor să mă vadă ”, a spus Zuckerberg.