Iar Pro România caută deja să se introducă în ecuația negocierilor, dar pune condiții de la care nu vrea să se abată. Vicepreședintele Adrian Țuțuianu, ex-membru PSD, ține cu dinții de măsurile luate de foștii colegi social-democrați.

Astfel, Țuțuianu afirmă că Pro România nu va susține niciodată un Guvern care taie salariile și refuză să implementeze Legea pensiilor. Pe de altă parte, și Pro România vrea alegerea primarilor în două tururi, deci, zice Adrian Țuțuianu, ar fi ceva comun între  PNL și Pro România.

„Suntem pentru corectarea derapajelor grave pentru care am susținut moțiunea de cenzură, dar nu suntem dispuși să trecem peste lucruri care țin de opțiunile noastre politice și ideologice. Mai exact, n-am susține un Guvern care și-ar propune să taie salariile sau n-am susține un Guvern care și-ar propune să nu pună în aplicare Legea pensiilor”, a declarat Adrian Țuțuianu, citat de Rfi.

Alegerea primarilor, în două tururi

Ca punct comun cu viziunea PNL, Adrian Țuțuianu arată că și Pro România își dorește alegerea primarilor în două tururi: „Și noi dorim alegeri pentru primari în două tururi, dar cred că, înainte de asta, Guvernul care vine trebuie să rectifice bugetul, pentru că ministere, instituții publice, autoritățile locale nu au banii necesari pentru ultimele două luni ale anului, trebuie să întocmească un proiect de buget și să vedem cu ce buget și cu ce priorități vin pentru anul viitor. Susținem ca prioritate absolută investițiile în infrastructura mare. În al treilea rând, trebuie să discutăm despre OUG 114, care trebuie abrogată în bună parte, nu în integralitatea ei”.