În ciuda faptului că, oficial, Pro România a ridicat obiecții față de căderea Guvernului PSD, impunând condiția ca Orban să nu devină premier, Ponta și oamenii lui desfășoară astăzi un adevărat tur de forță pentru a aduce voturile necesare demiterii lui Dăncilă.

Liderii Pro România încearcă să-i convingă pe parlamentarii din PSD și ALDE că succesul moțiunii de cenzură nu înseamnă scoaterea lor de la guvernare, ci doar sfârșitul controlului absolut al lui Dragnea asupra partidului și a Palatului Victoria.

Victor Ponta a propus deja și public un guvern de uniune națională care să aibă o majoritate largă, având susținere atât de la PSD-ALDE, cât și de la actuala opoziție. Unul din argumentele folosite de Ponta și de ceilalți lideri Pro România în negocieri este că, dacă PSD continuă cu același guvern și cu Dragnea în frunte, partidul va avea de suferit la următoarele alegeri, singura șansă a social-democraților de a rămâne un partid puternic fiind aceea de a se scutura de Dăncilă și de Dragnea. Cum mulți parlamentari din PSD și ALDE sunt nemulțumiți de prestația lui Dăncilă, bătălia se va duce până în ultima clipă.