Prizonieri în propria țară. Afganistanul și-a închis frontierele. „Afluxul de migranţi s-a oprit”

Prizonieri în propria țară. Afganistanul și-a închis frontierele. „Afluxul de migranţi s-a oprit”

YENI ŞAFAK. Ca urmare a obstrucţionării ieşirii din ţară şi închiderii frontierelor de către talibani, care au preluat conducerea Afganistanului, migraţia către Turcia s-a redus considerabil. Mahfuz Yoldaş, responsabil cu delegaţia Afganistanului în cadrul Crucii Roşii turce, a declarat că "Talibanii au închis toate frontierele. Este permisă intrarea în ţară, însă ieşirea este interzisă. Afluxul de migranţi s-a oprit. Iar majoritatea celor care au venit la Kabul au fost trimişi acasă. Aici nu mai sunt familii nou-venite".

Mahfuz Yoldaş, responsabil cu delegaţia Afganistanului în cadrul Crucii Roşii turce, a prezentat pentru Yeni Şafak situaţia umanitară din această ţară. Yoldaş a menţionat că numărul celor şi-au părăsit localităţile, precum şi locurile de muncă este foarte mare, şi a oferit informaţia că în Afganistan 18 milioane de persoane au nevoie de ajutor umanitar. Pentru că nu există posibilitatea de a munci, viaţa s-a oprit, a declarat Yoldaş şi a adăugat:

Nu există nicio ameninţare de securitate

"Nevoia cea mai mare este de alimente. 3 milioane de copii sunt insuficienţi hrăniţi. 7 milioane de oamneni nu beneficiază de servicii medicale. Este nevoie de medicamente. Activitatea noastră de a oferi ajutor umanitar continuă. În Afganistan a fost secetă, iar dacă la asta mai adăugăm şi sărăcie şi şomaj, rezultă acest tablou.

În Afganistan 90% din populaţie încearcă să trăiască cu mai puţin de 2 dolari pe zi. Familiile care s-au instalat în Kabul înainte de schimbarea conducerii sunt trimise acasă de unele instituţii şi organizaţii. Însă aceste persoane doresc să rămană în Kabul. Majoritatea celor care rămâneau în parcuri au fost trimişi acasă. Aici nu mai sunt familii nou-venite. Războiul s-a încheiat, în acest moment nu există vreo ameninţare de secuitate".

Ne puteți urmări și pe Google News

Sprijinirea celor care se întorc pentru găsirea unui loc de muncă

De asemenea, Yoldaş a subliniat că sunt afgani care doresc să plece în Europa, dar că în acest moment nu se înregistrează un aflux de migranţi şi a continuat:"Talibanii au închis toate graniţele. Permit intrarea în ţară, dar interzic ieşirea din ţară. Afluxul de migranţi s-a oprit. Migranţii afgani din Turcia nu rămân aici. Câştigă bani aici şi se întorc în ţara lor. Pentru cei care se întorc voluntar din Turcia, le oferim locuri de muncă". (Rador)