Evenimentul Zilei > Sport > Prințul moștenitor al Arabiei Saudite a ales omul care se va ocupa de cel mai bogat club de fotbal din lume. Din ce țară e antrenorul?
Prințul moștenitor al Arabiei Saudite a ales omul care se va ocupa de cel mai bogat club de fotbal din lume. Din ce țară e antrenorul?

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite a ales omul care se va ocupa de cel mai bogat club de fotbal din lume. Din ce țară e antrenorul?

Portughezul Paulo Fonseca este omul care va veni antrenor la formația Newcastle United și-i va lua locul lui Steve Bruce, demis după un început prost de sezon.

Newcastle United, echipa lui Mohamed Bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, caută un antrenor care să-i ia locul lui Steve Bruce, dat afară după înfrângerea suferită pe teren propriu, în Premier League, cu Tottenham, scor 2-3. Oficialii „coțofenelor” au decis deja ce tehnician va continua pe banca „alb-negrilor” în acest sezon. Este vorba despre portughezul Paulo Fonseca. Tehnician care s-a aflat, ultima dată, sub contract, cu AS Roma.

Oficialii de la Newcastle United l-au ales pe portughezul Paulo Fonseca

Antrenorul portughez se încadrează în cerințele patronului Mohamed Bin Salman și va prelua în scurt timp echipa. „Castingul a luat sfârșit” anunță ziariștii spanioli de la „AS”, care mai afirmă că, după ce a avut contacte cu mai mulți antrenori, prințul moștenitor al Arabiei Saudite s-a decis.

Paulo Fonseca (48 de ani) a fost dat afară, în această vară, de la clubul AS Roma, iar locul său a fost ocupat de conaționalul său, Jose Mourinho. Fonseca a mai antrenat la Aves, Pacos Ferreira, FC Porto, Braga sau Șahtior Donețk.

Critici dure îndreptate către prințul moștenitor al Arabiei Saudite

Altfel, într-un interviu la emisiunea „60 Minutes” de pe canalul de televiziune american CBS, Saad Aljabri, care a fugit din Arabia Saudită în luna mai a anului 2017 și trăiește în exil în Canada, a spus că a fost avertizat de un asociat în 2018, după uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul saudit din Istanbul, că un echipaj saudit de asalt s-ar îndrepta spre Canada pentru a-l asasina.

În interviu, Aljabri l-a descris pe prințul Mohammed ca fiind nesăbuit și de neîncredere. Aljabri a susținut că el este „un psihopat lipsit de empatie, care nu simte emoții, nu a învățat niciodată din propriile experiențe”.

Acuzațiile vin în contextul în care Arabia Saudită încearcă să-și îmbunătățească imaginea pe plan internațional, inclusiv prin preluarea recentă a clubului de fotbal Newcastle United de către Public Investment Fund, fondul suveran controlat de Arabia Saudită, al cărui președinte este Prințul Mohammed.