Conform Daily Star, chiar producătorul Disneynature’s Elephant, Vanessa Berlowitz, a dezvăluit ce a determinat-o pe Ducesa de Sussex să-şi împrumute vocea pentru acest rol.

Un prim indiciu: actriţa americană a fost „fascinată de autoritatea femelelor elefant”, animale cu care „s-a identificat”.  Este primul rol pentru americană de când ea şi Harry au renunţat la statutul de membri seniori ai Familiei Regale Britanice.

Astfel, Vanessa Berlowitz a declarat pentru revista People că actriţa a fost atrasă de rol încă din 2017, când urmărea o turmă de elefanţi cu Prinţul Harry în Botswana. Excursia era organizată de organizaţia „Elefanţi fără frontiere”.

„A fost absolut fascinată de elefanţi şi marcată mai ales de autoritatea femelelor. Cât de importante sunt matriarhatele pentu poveste; este vorba doar despre conducerea femelelor.

Este o altă formă de putere. Este un consens în şefie. Este foarte cuprinzător la fel de bine, dar şi foarte cotemporan. Ea a fost absolut fascinată de asta”, a declarat Berlowitz.

Pentru alegerea gigantului Disney a contat şi părerea unui alt nume cunoscut în industrie, Mark Linfield, care a sugerat că Ducesa de Sussex „se potriveşte bine” pentru documentarul despre elefanţi.

Meghan a înregistrat în octombrie vocea pentru filmul care urmăreşte viaţa unei familii de elefanţi.

Conform anumitor surse, actriţa va dona onorariul pentru activităţile organizaţiei „Elefanţi fără frontiere”.