Evenimentul Zilei > Monden > Prințul Harry se pregătește ca pilot de elicopter. Se întoarce în armată?
Prințul Harry  se pregătește ca pilot de elicopter. Se întoarce în armată?

Prințul Harry se pregătește ca pilot de elicopter. Se întoarce în armată?

Prințul Harry s-a înscris într-un club pentru piloți de elicoptere din California pentru a-și păstra licența de zbor și, totodată, pentru a-și duce familia în excursii.

Ducele de Sussex, în vârstă de 36 de ani, trebuie să zboare un număr de ore pentru a-și menține licența de elicopter. Informația a fost confirmată de o sursă apropiată ducelui de Sussex, potrivit căreia prințul s-a „alăturat unui club de elicoptere din California” pentru a-și putea păstra licența de zbor pe care a obținut-o în timpul serviciului militar, după cum relatează Daily Mail.

Prințul Harry a învățat să zboare și s-a calificat ca pilot al aparatelor de luptă Apache în timpul stagiului militar, în anul 2013. Deși este pasionat de zbor, el nu deține un elicopter.

„Este foarte mândru de această licență deoarece a muncit din greu pentru a obține mai întâi cunoștințele de bază, iar mai apoi pentru a putea pilota un elicopter Apache”, a precizat sursa citată de Daily Mail.

Chiar dacă nu deține un aparat de zbor, prietenul Ducelui de Sussex susține că nu vor fi probleme ca acesta să facă rost de unul atunci când va dori să plece într-o călătorie. Aceasta a arătat că există o mulțime de binefăcători bogați care dețin elicoptere și care ar fi foarte fericiți să i le împrumute.

Pe de altă parte, prietenul lui Harry a exclus ideea ca acesta să se pregătească pentru a relua cariera militară în Anglia și a precizat motivul este strict legat de dorința de a putea pleca în excursie alături de soția sa Meghan și de fiul lor Archie.

„Este puțin probabil să fie rechemat pentru serviciul militar din Anglia din nou, dar vrea să păstreze licența pentru a o folosi în uz personal, astfel ca el și Meghan să poată pleca în expediții atunci când vor dori”, a  subliniat prietenul prințului Harry.

Ducele și ducesa de Sussex au renunțat la titlurile regale, în luna martie, și s-au mutat pe insula Vancouver, în Canada. De curând ei au încheiat un angajament cu rețeaua Netflix pentru realizarea unor producții, între care, posibil, și un documentar despre viața Prințesei Diana, mama lui Harry. Valoarea contractului ajunge la peste 100 de milioane de lire sterline.

Refugiații din Lesbos se mută la cort. 9.000 de oameni au fost deja cazați

Exploziv! Fără măști la școală, în România! Decizia e luată, luni ar putea veni anunțul oficial