România are 15 reprezentanți, are 15 povești care smulg lacrimi, frâng inimi, dar dau atât de mult curaj încât fiecare, chiar dacă are probleme, se poate ridica și cutează să meargă mai departe. Pentru că, ce poate fi mai mobilizator decât să vezi un om care a fost la un pas de moarte, care poartă încă cicatricile lăsate fără milă de coasa hainei, că poartă pe chip zâmbetul celui care știe că poate? Pentru că vrea.

La Sydney au ajuns peste 500 de competitori, din 18 țări. Sunt însoțiți de familii, prieteni, antrenori. Localnicii îi petrec cu respect și poate că nici nu ar îndrăzni să se aplece să-l ajute pe cel care se clatină. Nu din lipsă de compasiune, ci pentru a nu-l răni încă o dată. Cel care a căzut acolo unde era iad, în război, și s-a ridicat, apoi s-a antrenat pentru Jocurile paralimpice este un învingător în fața căruia respectul și o plecăciune sunt suficiente. Este singura competiție la care învingătorii sunt cunoscuți dinainte și asta pentru că toți participanții sunt pe podiumul locului I al vieții.

Ceremonia de deschidere a avut loc la Opera House, Sydney, acolo unde prințul Harry a ținut un discurs despre oameni puternici și limitele lor aproape fără limite. Apoi, prințul Harry s-a pozat lângă români și lângă Tricolor.

 

Te-ar putea interesa și: