Întâlnirea a avut loc în curtea conacului pe care îl deține Prinţul Charles și unde, anual, acesta petrece o scurtă vacanță, la sfârşitul lunii mai sau începutul lunii iunie.

Unul dintre localnici, citat de Agerpres, a declarat că printre produsele degustate de prinţ s-au numărat diferite specialităţi de brânzeturi, gemuri şi dulceaţă, cum ar fi caşcaval cu mărar sau şofran. Potrivit acestuia, prinţului i-a plăcut în mod deosebit magiunul de prune.

Localnicii i-au mai prezentat şi diverse obiecte de artizanat confecţionate de ei, cum ar fi covoare ţesute manual din lână vopsită cu culori naturale.

Prinţul de Wales a sosit în România duminică după-amiază, iar potrivit unor surse din anturajul său, va părăsi ţara noastră la sfârşitul acestei săptămâni. Duminică prinţul s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, iar luni seară, cu Principesa Margareta a României şi Principele Radu, la conacul din Valea Zălanului.

Marţi, Alteţa Sa a participat la lansarea proiectului 'Arbori remarcabili din România' şi a Fundaţiei Prinţul de Wales România în localitatea Viscri, o organizaţie caritabilă cu scop educativ ce urmăreşte să sprijine păstrarea patrimoniului şi dezvoltarea durabilă în România. De asemenea, s-a întâlnit la conacul Kalnoky din Micloşoara cu reprezentanţii mai multor organizaţii de mediu pe tema protejării pădurilor.