Evenimentul Zilei > International > Prințul Charles a ajuns în România
Prințul Charles a ajuns în România

Prințul Charles a ajuns în România

Prințul Charles a ajuns miercuri în țara noastră, într-o vizită care va dura trei zile, în cadrul căreia va avea întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Sorin Grindeanu, dar și cu membri ai unor organizații neguvernamentale.

În prima zi, Prințul Charles va depune o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut și se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, scrie Agerpres.

Iohannis și prințul Charles vor vorbi despre dezvoltarea și aprofundarea relației de Parteneriat Strategic dintre România și Marea Britanie, inclusiv în domeniul securității, evoluția relațiilor dintre cele două țări în perspectiva Brexit, cu accent pe situația comunității românești din Marea Britanie, precum și ampla activitate caritabilă desfășurată de prințul de Wales în România.

Iohannis îi va conferi prințului Charles "Steaua României" în Grad de Mare Cruce, în semn de "prețuire pentru activitatea în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume", într-o ceremonie organizată la Palatul Cotroceni. Acesta este cea de-a doua vizită oficială în țara noastră a Prințului de Wales, din 1998 și până în prezent.