Parcurile și locurile de joacă pentru copii, altădată pline, au fost aproape pustii, duminică, înainte cu o zi de intrarea în vigoare a stării de urgență din cauza răspândirii Coronavirus, stare decretată de președintele Klaus Iohannis.

Nu același lucru s-a întâmplat în piețe, în magazinele de cartier sau în hipermarketuri. O plimbare prin Piața Sălăjean, de pildă, ne-a edificat: „Au fost mai mulți oameni, nu mai puțini”, ne-a spus o târgoveață care vindea, la tarabă, legume și verdeață.

Am numărat pe degete clienții care purtau măști de protecție și doar un tânăr purta și mănuși. Dintre comercianți, doar doi aveau astfel de accesorii. Ba, mai mult, când unul dintre clienți a întrebat dacă usturoiul este adus din China sau este autohton, o altă vânzătoare a strigat, râzând: „Bine că nu este din Italia”. Și au izbucnit mai mulți în hohot de râs.

În fine, la micile magazine de cartier, vânzătorii ne-au spus că a crescut numărul vânzărilor la alimente de bază: mălai, făină, ulei etc. ”Să știți că avem și spirt”, ne-au spus comercianții atunci când am întrebat, semn că fobia n-a fost chiar fobie.

„Se cumpără alimente, mai puțin săpun…”, a zâmbit, ironic, una dintre vânzătoare.

În Piața „Matei Ambrozie”, ceva asemănător…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE