Evenimentul ZileiActualitateBREAKING NEWS. Primul român bolnav de coronavirus! Măsuri extreme

BREAKING NEWS. Primul român bolnav de coronavirus! Măsuri extreme

BREAKING NEWS. Primul român bolnav de coronavirus! Măsuri extreme
Ministerul român de Externe a anunțat că un român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în carantină în Japonia are coronavirus.

UPDATE:

Referitor la această situație, Raed Arafat a făcut primele declarații.

„După cum știți, nava respectivă se află în carantină de ceva timp. (…) Autoritățile japoneze urmăresc, au trimis și echipe care au intrat acolo la un anumit moment și au asigurat asistență. Când se confirmă un caz, e evacuat și dus direct către unul din spitalele desemnate de către autoritățile japoneze”, a spus Raed Arafat.

„Noi sperăm să fie totul ok. La marea majoritate boala trece fără efecte critice”, a adăugat acesta.

„Trebuie să înțeleagă lumea un lucru. Să nu se inducă panica. Cei care sunt în carantină nu sunt pacienți, nu sunt bolnavi”, a mai spus Raed Arafat.

Știrea inițială:

Potrivit autorităților, pe vasul de croazieră de află 17 români. Tot 17 români sunt și pe o altă navă de croazieră care a andocat în Cambodgia după ce a fost refuzată de mai multe țări asiatice.

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus). Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone. De asemenea, Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess. Pe vas s-au aflat 17 cetățeni români (15 membri ai echipajului și 2 pasageri). În ceea ce privește nava de croazieră Westerdam, Consulatul General al României la Hong Kong a obținut confirmarea că la bordul navei se află un număr de 17 cetățeni români, respectiv 9 pasageri și 8 membri ai echipajului. Nava a fost andocată în portul Sihanoukville, Regatul Cambodgia. Procesul de evaluare medicală a pasagerilor și membrilor echipajului este în derulare, nefiind, până în prezent, confirmate cazuri de infecție cu coronavirus. Reprezentanțele diplomatice și oficiile consulare ale României din regiune sunt în contact cu autoritățile locale și reprezentanțele diplomatice ale altor state membre UE și sunt pregătite să acorde asistență consulară cetățenilor români”, potrivit unui comunicat al MAE

În ceea ce privește nava de croazieră Westerdam, Consulatul General al României la Hong Kong a obținut confirmarea că la bordul navei se află un număr de 17 cetățeni români, respectiv 9 pasageri și 8 membri ai echipajului. Nava a fost andocată în portul Sihanoukville, Regatul Cambodgia.

Procesul de evaluare medicală a pasagerilor și membrilor echipajului este în derulare, nefiind, până în prezent, confirmate cazuri de infecție cu coronavirus. Reprezentanțele diplomatice și oficiile consulare ale României din regiune sunt în contact cu autoritățile locale și reprezentanțele diplomatice ale altor state membre UE și sunt pregătite să acorde asistență consulară cetățenilor români, mai precizează MAE.

 

 

 


Accesează: