Evenimentul Zilei > Actualitate > Primul polițist român care a decedat din cauza coronavirusului
Primul polițist român care a decedat din cauza coronavirusului

Primul polițist român care a decedat din cauza coronavirusului

Asistăm la o premieră nedorită. S-a înregistrau primul deces al unui polițist din cauza COVID-19.

 

Alexandru Gibea, șeful Postului de Poliție Ipotești, Secția 4 Poliție Rurală Coteana din cadul IPJ Olt, în vârstă de 49 ani, a murit din cauza noului coronavirus.

A fost internat pe 28 mai la Spitalul Slatina, iar pe 30 mai a fost transferat la Spitalul Caracal. Săptămâna trecută el a fost transferat la Bucureşti după ce starea de sănătate s-a înrăutățit, fiind transportat la Institutul Național de Boli Infecțioase„Matei Balș” la Terapie Intensivă.

Bărbatul fusese confirmat cu noul coronavirus alături de ajutorul său, iar la o zi distanţă, a fost testat pozitiv şi un alt coleg din cadrul Postului de Poliție Brebeni, cu care efectuase acţiuni comune. Ulterior, a fost confirmată cu coronavirus şi soţia și fiica acestuia, cât și soția ajutorului şefului de post din Ipoteşti, scrie sindicateuropol.ro.

Pe lângă gradul mare de expunere, polițiștii nu au fost luați în seamă pentru acordarea „stimulentului de risc” alături de celelalte categorii aflate în prima linie, scrie Antena3.

Alte 320 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate în România de la ultima informare, ajungându-se la un total de 21.999 de îmbolnăviri, a anunţat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Coronavirus. Teoria momentului, care circulă în România, demontată cu dovezi

Numai în ultimele 24 de ore, arată GCS, au fost înregistrate 16 decese. La terapie intensivă sunt internaţi 165 de pacienţi. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.719 au fost declarate vindecate şi externate.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 16 decese (nouă bărbaţi şi şapte femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Argeş, Bacău, Botoşani, Braşov, Călăraşi, Cluj, Iaşi, Olt, Sibiu şi Suceava.

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, unul – 40-49 ani, patru – 50-59 ani, patru – 60-69 ani, patru – 70-79 ani şi două – peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi.

Până duminică, 1.410 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.

„Având în vedere creşterea numărului de cazuri noi din ultimele zile, pentru care a fost confirmată infectarea cu noul coronavirus (COVID-19), reluăm apelul către populaţie pentru respectarea cu stricteţe a măsurilor generale de protecţie sanitară – purtarea măştii în spaţii închise, păstrarea distanţei faţă de alte persoane, evitarea atingerii suprafeţelor comune şi a contactului direct, igienizarea frecventă a mâinilor”, a transmis duminică GCS.