LifeTech City este un parteneriat între autorităţi publice, universităţi, unităţi sanitare, ONG-uri şi mediul privat de afaceri. Are până în prezent 25 de membri, din care 4 instituții publice, 3 universități, 3 unități sanitare, 3 ONG-uri și 12 companii.

Lumea medicală își pune speranța că acest proiect va reuși să redea municipiului Tîrgu Mureș brand-ul de odinioară, de excelență în Medicină. Toți ceilalți actori implicați spun că fiecare are de câștigat prin dezvoltarea orașului, care se află într-o concurență acerbă cu orașele din jur, care au cunoscut o dezvoltare galopantă: Cluj-Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Brașov, Baia Mare. Municipiul Tîrgu Mureș are un atu: un centru imagistic pentru bolile cardiovasculare unicat în România.

Proiectul ar putea fi finanțat prin fonduri europene deoarece sumele alocate de Comisia Europeană în domeniul cercetării sunt foarte mari. De asemenea, este primul proiect de anvergură care a depășit toate orgoliile și este agreat și sprijinit atât de mediul privat, cât și de cel științific și autorități publice.

Înscrierea atât in cadrul Asociației LifeTech City cât și în cadrul Parcului Științific și Tehnologic în domeniul medical, al științelor vieții și al medicinei informatice din Tîrgu Mureș rămâne deschisă tuturor celor interesați.

 

Citește și: