Evenimentul Zilei > EVZ Special > Primul pas pus de un președinte în elicopter
Primul pas pus de un președinte în elicopter

Primul pas pus de un președinte în elicopter

Deși elicopterele militare au fost testate încă din 1947, abia după 10 ani un președinte a luat în considerare utilizarea noului aparat de zbor pentru scurte călătorii oficiale către și de la Casa Albă.

Eisenhower a sugerat ideea Serviciului Secret, care a aprobat noul mijloc de transport, văzându-l ca fiind mai sigur și mai eficient decât tradiționala auto-limuzină.

La 12 iulie 1957, Dwight D. Eisenhower devine primul președinte care a călătorit în cea mai nouă tehnologie aviatică: elicopterul.

Escadronul HMX-1 Nighthawks pus în slujba președintelui a fost inițial administrat în comun de armată și corpul marin. În 1976, Marine Corps a preluat toate operațiunile cu elicopterul, scrie history.com.

În timpul celui de-al doilea mandat, Eisenhower a folosit un Bell UH-13-J Sioux pentru a zbura la reședința prezidențială de la Camp David și la ferma sa din Gettysburg, Pennsylvania.

Potrivit Biroului Militar al Casei Albe, președinții de la Eisenhower au folosit Sikorsky VH-3D, cunoscut altfel drept Sea King, pentru călătorii atât în ​​Statele Unite continentale, cât și în străinătate.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric

 

Publicat in categoriile: EVZ Special, Istoria secreta
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: