Evenimentul Zilei > Monden > Primul pas către împăcare? Lady Di i-a „obligat” pe cei doi duci să semneze! Asta-i bună
Primul pas către împăcare? Lady Di i-a „obligat” pe cei doi duci să semneze! Asta-i bună

Primul pas către împăcare? Lady Di i-a „obligat” pe cei doi duci să semneze! Asta-i bună

Prințul Willian, ducele de Cambridge, și prințul Harry, ducele de Sussex au ajuns la un acord în ceea ce privește veniturile care s-au acumulat în fondul de caritate al mamei lor, Prințesa Diana.

Banii proveniți din această sursă vor fi folosiți pentru activitățile caritabile pe care Harry și William le desfășoară.

Potrivit documentelor financiare, acordul între Fundația Regală a Ducelui și Ducesei de Cambridge și fundația Sussex Royal a fost semnat anul trecut, cu doar o lună înainte ca prințul Harry și Meghan să anunțe că intenționează să părăsească familia regală.

CITEȘTE ȘI S-a aflat! Scandalul care a făcut-o pe Meghan Markle să plece din Casa Regală britanică

Fondul de caritate nu mai colectează activ și constant venituri, dar primește ocazional câteva donații, cea mai mare parte a banilor ajungând la organizațiile caritabile alese de William și Harry.

Până anul trecut, ducii de Cambridge și ducii de Sussex se ocupau împreună de bunul mers al organizației caritabile patronate de familia regală. După ce relația dintre William și Harry a început să devină din ce în ce mai tensionată, cele două cupluri regale au decis să „rupă” în două organizația și fiecare să se ocupe de propriile acțiuni caritabile. Prin urmare, și banii proveniți din fondul de caritate al lui Lady Di au trebuit împărțiți în funcție de nevoile celor doi duci.

CITEȘTE ȘI Meghan Markle minte cu neruşinare! Replica Reginei a lovit-o devastator

„Ducele și Ducesa de Sussex au anunțat că nu vor mai patrona organizația caritabilă Sussex Royal și, în consecință, partea lor din venitul net va fi donată unei alte organizații de caritate aleasă de Ducele de Sussex”, anunța Casa Regală a Marii Britanii, în urmă cu doar câteva luni.

Potrivit documentelor, în 2019 Fundația Regală a primit 21.346 de lire sterline de la „The Diana, Princess of Wales Fund Memorial Fund” – aproape de 21.583 de lire sterline încasate în 2018.

Prințul Harry a cerut ca partea sa din fonduri să fie redirecționată către Sentebale, o organizație caritabilă pe care a fondat-o pentru a ajuta victimele sărăciei extreme și HIV, scrie The Guardian.

 

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: