Contagierile cresc în SUA depăşind 2.100, cu cel puţin 50 de morţi. „Încă n-am atins vârful, fiindcă vom fi martorii altor şi altor cazuri”, se spune la celula de criză instituită la Casa Albă subliniind despre cum blocarea zborurilor către SUA, inclusiv Marea Britanie şi Irlanda, va contribui la diminuarea răspândirii virusului. Şi s-a înregistrat prima victimă şi la New York, statul cel mai lovit, cu probleme de sănătate fără precedent.

Dar neliniştea creşte, iar odată cu răspândirea vertiginoasă a contagierilor, cine poate, începe să părăsească metropola, de teama că e posibilă o autoblocare a metropolei de restul Americii.

Pentru cine rămâne în weekend, este ocazia luării cu asalt a supermarketurilor ale căror rafturi sunt aproape goale de câteva zile, în aşteptarea ca autorităţile să hotărască asupra şcolilor şi birourilor publice după ce au închis teatrele, cinematografele şi muzeele.

Nu linişteşte prea mult faptul că şi preşedintele Donald Trump, cedând presiunilor, s-a supus la testul pentru Covid-19 care a ieşti negativ.

Între timp, Trump postează surprinzător o imagine sugestivă cu evoluţia „săgeţilor tricolore italiene”(aviaţia italiană), twittând: „Statele Unite iubesc Italia!”. În conferinţa de presă deja spusese: „Suntem în contact cu Italia, este o ţară pe care noi o iubim, aici se află milioane de oameni care au originea în Italia. Colaborăm cu ei, acum se află într-o situaţie dificilă. Italia – a adăugat el – s-a hotărât să dea o bătălie cruntă, eroică şi aşteptăm să vedem îmbunătăţiri”, a scris Trump ce contul personal de socializare.