Evenimentul Zilei > Actualitate > PRIMUL MESAJ de Paște al ÎPS Ioan din funcția de Mitropolit al Banatului: apel la PATRIOTISM și CREDINȚĂ
PRIMUL MESAJ de  Paște al  ÎPS Ioan din funcția de Mitropolit al Banatului: apel la PATRIOTISM și CREDINȚĂ

PRIMUL MESAJ de Paște al ÎPS Ioan din funcția de Mitropolit al Banatului: apel la PATRIOTISM și CREDINȚĂ

În primul său mesaj de Paște de când e mitropolit al Banatului, ÎPS Ioan, le-a vorbit timișorenilor care au participat la slujbă la Catedrala Mitropolitană, despre semnificațiile Învierii, iubire și responsabilitate. Mii de timișoreni au asistat, cu lumânări în mâini la ceremonial, în lăcașul de cult, dar mai ales în piața din fața Catedralei.

La miezul nopții luminile s-au stins în Catedrala Mitropolitană din Timișoara, iar din altar a ieșit mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan, în fruntea soborului.  În mână a adus lumină sfântă, primită din cea de la Ierusalim, care a ajuns în România în seara zilei, cu un transport special. Pastorala mitrpolitului bănățean a făcut apel deopotrivă la credință și patriotism.

”Iubită mamă creștină, nu uita că patria începe pe brațele tale. (…) Iubiți frați și surori, spuneți celor care s-au jertfit pentru libertate aici, în fața acestei catedrale, că, deși Timișoara a fost fără țară în decembrie ’89, dar n-a fost nicio clipă fără Dumnezeu. Hristos a biruit și moartea lor. Iubiților, să împărtășim azi semenilor noștri lumină din lumina Învierii lui Hristos, iubire din iubirea lui Hristos, milă din mila lui Hristos (…) ( Fotogafii: Adrian Pîclișan)