Evenimentul Zilei > EVZ Special > Vrei să te muți într-o zonă de vis? Primești și bani. Dar și un bonus
Vrei să te muți într-o zonă de vis? Primești și bani. Dar și un bonus

Vrei să te muți într-o zonă de vis? Primești și bani. Dar și un bonus

Vor să-și salveze localitatea de la dispariție și plătesc salarii celor care vor să se mute în această zonă de basm.

Santo Stefano di Sessanio este o mică localitate din Italia, perfectă pentru petrecerea unei vacanțe de vis. Sau pentru a trăi aici zi de zi. Aflată între munți, micuța comună are însă o mare problemă, pentru că în viitorul apropiat ar putea să nu mai existe. Și asta din cauza depopulării. În prezent, aici trăiesc 117 persoane. 41 dintre acestea au vârsta de peste 65 de ani și doar 13 locuitori au până în 20 de ani.

Disperate, autoritățile localității încearcă să atragă noi locuitori care să-și ducă existența aici. Pentru a trăi în acest cadrul natural de vis, cei interesați vor fi plătiți cu suma de 8.000 de euro anual.

Va fi un fel de salariu, timp de trei ani, la care se vor mai adăuga 24.000 de euro destinați pentru deschiderea unei afaceri care să-i poată ajuta pe posibilii locuitori care ajung aici să-și ducă existența. Se urmărește în același timp și revigorarea economiei din regiune.

Există mai multe condiții ce trebuie îndeplinite pentru a intra în acest proiect

Municipalitatea care se ocupă de localitatea Santo Stefano di Sessanio a găsit aceste soluții după discuții îndelungi. Proiectul a fost suspus la vot și a fost adoptat. Mai mult, cei interesați să trăiască aici vor primi și locuințe, pentru care vor plăti chirii modice. Pentru a beneficia de această inedită ofertă, potențialii locuitori trebuie să îndeplinească mai multe condiții care au fost trasate de edilii comunei italiene.

Astfel, persoanele interesate să se mute aici trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani, să dețină naționalitatea italiană sau să fie cetățeni ai Uniunii Europene.

De asemenea, cei care se vor înhăma la noua viață se vor obliga printr-un contract să-și ducă existența în Santo Stefano di Sessanio o perioadă de cel puțin cinci ani. Abia pe urmă, dacă nu se vor acomoda și vor dori să facă o schimbare, vor putea să plece.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: EVZ Special, Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: