Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedia de la Matei Balș. Primele imagini din saloanele distruse de incendiu
Tragedia de la Matei Balș. Primele imagini din saloanele distruse de incendiu

Tragedia de la Matei Balș. Primele imagini din saloanele distruse de incendiu

Primele imagini din saloanele distruse de incendiu de la Spitalul Matei Balș au fost distribuite în spațiul public. Acestea arată în ce măsură au fost afectate de flăcări saloanele în care se aflau pacienții de COVID-19,

UPDATE: Tudor Tim Ionescu a făcut o postare pe Facebook, în care a prezentat și primele fotografii din saloanele carbonizate de la Matei Balș. Cu acest prilej, el a cerut mai multe demsii, ale oficialilor guvernamentali.

„Primele imagini din pavilionul nr. 5 de la MateiBals unde a avut loc incendiul în urma căruia au murit 5 persoane. VladVoiculescu spune lejer că el a făcut tot, NicusorDan spune că nu sunt probleme cu căldura (deși zona apare pe tabelul de avarii al Termoenergetica), FlorinCitu se laudă ce bine au intervenit, iar  Klaus Iohannis ne spune (din nou) că e nevoie de reformă în sănătate… Deci, probabil, pacienții sunt de vină, nu? Un singur cuvânt…DEMISIA! La 19h00 vin la Matei Balș să v-o spun la fața locului”, a scris Tudor Ionescu pe Facebook.


 

Primele imagini din saloanele distruse de incendiu de la Spitalul Matei Balș au fost difuzate de Tudor Tim Ionescu. Acesta a postat mai multe imagini pe contul său de Facebook. Din fotografii se poate observa cât de mari au fost distrugerile provocate de incendiu în spațiile respective în care erau cazați pacienții COVID-19.

În imagini se văd tavanele înegrite de fum și crăpate din cauza incendiului, paturile de salon părăsite în grabă de pacienții evacuați. De asemenea, una dintre fotografii a fost făcută pe hol, unde se pot observa echipamentele și mobilierul distrus.

Tragedia de la Matei Balș

Un grav incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la un pavilion al Spitalului ”Matei Balş” din Capitală, fiind declanşat planul ”roşu”. 5 persoane au decedat, au fost afectate 4 saloane. Au fost transferaţi către alte unităţi sanitare un număr de 53 de pacienţi din 102 pacienţi aflaţi în saloanele din Pavilionul 5.

Comandantul intervenției a declarat că primul apel a fost la 5.05, iar primul echipaj pompieri a ajuns după 8 minute. Pompierii au constatat că la fața locului era un incendiu la parter, care cuprinsese o suprafață de 100 – 120 mp. 4 saloane erau afectate, iar arderea era generalizată, cu posibilități de extindere, a spus comandantul intervenției.

 Mobilizare de proporții

Un număr de 38 de echipaje de prim ajutor au fost mobilizate vineri dimineaţa pentru incendiul de la Institutul „Matei Balş” din Capitală. Coordonatorul echipei medicale, dr. Bogdan Opriţa, a precizat că au acţionat 6 echipaje de terapie intensivă mobilă şi cinci autospeciale de transport personal şi victime multiple. Medicul a spus că dintre cele 44 de persoane evacuate, două erau în stare gravă şi au necesitat protezare respiratorie.

De la „Matei Balş” au fost evacuate, în primă fază, aproximativ 44 de persoane. Acestea au fost duse la  Spitalele de urgenţă Floreasca, Universitar, „Sfântul Ioan” şi „Sfântul Pantelimon”. Restul au fost evacuate către celelalte pavilioane din interiorul institutului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă. Două linii telefonice vor fi operaţionalizate pentru aparţinătorii pacienţilor transferaţi. Cele două numere disponibile pentru aparţinători sunt: 021.2069398 şi 021.2648515.

Citește și:

Rudele pacienților internați la Matei Balș așteaptă informații despre rudele lor. Mulți au spus că sună la alte spitale pentru a afla dacă pacienții au fost transferați acolo

Un pacient internat în alt pavilion al Institutului „Matei Balș” a surprins primele momente ale conflagrației din această dimineață. Bărbatul susține că imediat după izbucnirea flăcărilor s-a auzit și o explozie.