Locuitorii din Pieve au ieșit în stradă, de cum au auzit de isprava edilului lor, Sergio Maccagnani, arată portalul Tgcom24, citat de site-ul gazetaromaneasca.com.
Și mai mare e furia când lumea aude că autoritățile locale ar vrea în fapt să strângă toate crucile din cimitir și să le așeze într-o capelă. Iar capela aceasta să se transforme într-un spațiu neutru, nu se știe exact cum, în care oamenii din toate religiile să vină și să se reculeagă.
Atât le-a trebuit locuitorilor din Pieve să audă! Protestele au răsărit din toate colțurile localității, numeroase voci cerându-i primarului să-și vadă de primăria lui și să nu se mai lege de morminte și de cruci
”Noi îi respectăm pe toți. Dar nu trebuie să se atingă nimeni de mormintele morților mei!”, e tranșantă o doamnă.
Un vecin al ei îi recomandă primarului să se acopere pe sine, și nu crucile. 
În fața unei asemenea reacții, vehemente, primarul Maccagnani s-a cam făcut nevăzut în spatele ferestrelor din biroul lui și nu a mai scos un cuvânt, arată presa locală.
Aceeași presă care ne amintește că tot în provincia Bologna răsărise cu câțiva ani în urmă o altă inițiativă, din același registru. 
La vremea respectivă, primarul Stefan Sermenghi, din localitatea Castenaso, a vrut să schimbe povestea biblică a nașterii lui Iisus Christos. 
Omul avea o viziune care ducea tot către imigranții musulmani. Nici mai mult nici mai puțin, dorea ca și Mântuirorului să-i fie schimbat drumul pe pământ, în sensul în care nu se mai năștea într-o iesle, ci într-o barcă pneumatică. Aluzie la modul cum ajungeau migranții în Italia, străbătând Mediterana în tot felul de ambarcațiuni.
Numai că atunci edilul din Castanaso și-a pus în cap chiar Biserica Catolică, fiind aspru criticat. Ca atare, s-a lecuit de planul său.