Evenimentul Zilei > Justitie > Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, urmărit penal de DNA, pentru abuz în serviciu. Percheziţii la sediul Primăriei
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, urmărit penal de DNA, pentru abuz în serviciu. Percheziţii la sediul Primăriei

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, urmărit penal de DNA, pentru abuz în serviciu. Percheziţii la sediul Primăriei

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, este cercetat penal de Direcția Națională Anticorupție (DNA) într-un dosar în care este suspectat de abuz în serviciu.

Totul are legătură cu emiterea presupus nelegală a unor documente pentru construirea şi intabularea unui imobil. Informația a fost confirmată de Biroul de Informare şi Relaţii Publice, la solicitarea news.ro, cu privire la percheziţiile făcute la sediul Primăriei Sectorului 3. Potrivit acestora, edilul este vizat în dosar.

Robert Negoiță, cercetat de DNA

„Faţă de persoana la care faceţi referire, procurorii anticorupţie au dispus începerea urmăririi penale într-o cauză în care există suspiciunea rezonabilă că aceasta ar fi săvârşit infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în legătură cu emiterea presupus nelegală a unor documente necesare construirii şi intabulării unei construcţii”, a transmis DNA în răspunsul său.

La acest moment nu pot fi oferite alte informaţii referitoare la stadiul anchetei, a mai transmis primăria. Pe 1 februarie DNA a făcut 17 percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar care vizează emiterea unor acte administrative de către instituţii ale statului. Una dintre descinderi a avut loc la Primăria Sector 3.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –  Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2015-2021, în legătură cu emiterea unor acte administrative de către autorităţile administrativ – teritoriale”, potrivit informațiilor DNA de la începutul acestei luni.

Nu este prima oară în care primarul Sectorului 3 este cercetat penal

Robert Negoiță nu este la prima abatere. De-a lungul timpul acesta a mai fost cercetat penal. Spre exemplu, acum un an DNA a anunțat începerea urmăririi penale în cazul primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, acuzat de abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu într-un dosar în care sunt vizați și alți foști și actuali funcționari publici, care au contribuit la un prejudiciu de peste jumătate de miliard de lei.

De asemenea, în august 2022, edilul a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru două fapte de abuz în serviciu cu foloase necuvenite și cu consecințe deosebit de grave.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: