Schimbare de tabere: Primarii PNL din județul Buzău devin candidați PSD pentru alegerile din 2024

Schimbare de tabere: Primarii PNL din județul Buzău devin candidați PSD pentru alegerile din 2024 Sursă foto: Facebook

10 primari PNL din județul Buzău, aleși în urmă cu patru ani, au decis să-și schimbe apartenența politică și să candideze din partea PSD în alegerile din 2024, într-o mișcare surprinzătoare pentru scena politică locală.

Toți cei 10 primari aleși pe listele PNL Buzău în alegerile din 2020 vor candida pentru PSD în alegerile din 2024.

Ce primari au ales să plece la PSD

Astfel, sub conducerea noului președinte al organizației județene a PNL Buzău, Adrian Mocanu, partidul se va prezenta la alegeri cu un singur primar în funcție, primarul comunei Zărnești, care a fost ales pe liste PMP în 2020.

După schimbarea conducerii la nivel județean a PNL Buzău, cei 11 primari ai partidului în județ au anunțat pe rând trecerea la PSD și USR. La alegerile din 2020, organizația județeană a PNL Buzău a obținut 10 primari, iar doi ani mai târziu, în toamna anului 2022, singurul primar din județ ales pe liste USR a decis să se alăture echipei PNL Buzău fără a semna o adeziune la acest partid, pentru a nu-și pierde mandatul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un nou candidat PSD anunțat astăzi în județul Buzău

De când Adrian Mocanu a preluat conducerea PNL Buzău, primarii PNL din județul Buzău și-au anunțat succesiv deciziile de a candida pentru PSD Buzău, ultimul anunț în acest sens fiind făcut luni de către primarul comunei Beceni, Adrian Burlacu.

„Adrian Burlacu, primarul comunei Beceni, va fi candidatul nostru la alegerile locale din acest an. Decizia a fost luată cu responsabilitate, subliniind unitatea echipei, dar şi determinarea noastră de a adduce soluţii eficiente şi echilibrate pentru comunitatea din Beceni. Prin unitate şi determinare, el şi echipa PSDBeceni vor continua să aducă soluţii eficiente şi echilibrate pentru provocările actuale şi viitoare ale comunei”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul PSD Romeo Lungu.

De asemenea, Claudiu Constantin, primarul comunei Lopătari, ales din partea USR în anul 2020 și care în 2022 anunțase că se va alătura echipei PNL, a transmis că va candida și în 2024 din partea USR.

Adrian Burlacu

Adrian Burlacu. Sursă foto: Facebook

Schimbare și în județul Olt

Liviu Voiculescu se alătură echipei PSD Olt, a anunțat PSD Olt. Acesta respinge categoric tactica subversivă și lipsită de scrupule a liderilor PNL Olt, care se preocupă doar o dată la patru ani de obținerea de sinecuri personale, fără a prezenta vreun proiect viabil, susțin social-democrații.

Liviu Voiculescu se alătură echipei PSD Olt”, anunță filiala social-democrată.

Liviu Voiculescu, fostul președinte al PNL Olt, a decis să se implice în activitățile politice și administrative alături de echipa PSD Olt.

„În același timp, el respinge ferm tacticile subversive și lipsite de scrupule ale celor care conduc PNL Olt, doar o dată la patru ani, pentru a-și asigura sinecuri personale, fără să ofere vreun proiect viabil pentru viitorul comunității”, se menționează în finalul comunicatului postat pe Facebook.