Evenimentul Zilei > Actualitate > Primărie lăsată moștenire din tată-n fiică. Se întâmplă în Argeș
Primărie lăsată moștenire din tată-n fiică. Se întâmplă în Argeș

Primărie lăsată moștenire din tată-n fiică. Se întâmplă în Argeș

O tânără de 24 de ani a câștigat alegerile pentru primăria unei localități din județul Argeș și va prelua mandatul chiar de la tatăl ei, acualul primar în funcție.

Alegerile locale de duminică, 27 septembrie, a adus și câteva situații inedite precum cea dintr-o comună argeșeană, Corbi. O tânătă în vârstă de 24 de ani, Anca-Alina Baciu, a câştigat alegerile pentru funcţia de primar în localitate, după ce a candidat din partea Partidului Mişcarea Populară. Până aici nu este nimic neobișnuit.

Candidata PMP este, însă, fiica actualului primar în funcție, Virgil Baciu, care a candidat din partea aceluiași partid la conducerea Consiliului Județean. Se poate spune că la primăria comunei Corbi, județul Argeș, familia Baciu a instituit o dinastie.

Candidata PMP, Anca-Alina Baciu, a obţinut peste 42% din voturile exprimate, fiind preferată de majoritatea locuitorilor comunei Corbi,  după cum arată rezultatele parțiale centralizare luni de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Tânara candidată a PMP a fost urmată la mare distanță de candidatul PSD, Constantin Mogaru, care a acumulat doar 27% din voturi şi de Marius Anghel, reprezentantul partidului condus de victor Ponta, Pro România. Acesta din urmă a obținut 16% din voturile exprimate la nivelul comunei.

După ce a câștigat Primăria Corbi, Anca-Alina Baciu își va primi mandatul din mâinile propriului tată, Virgil Baciu, primarul în funcție. De altfel, acesta a ținut să-și exprime satisfacția pentru victoria obținută de fiica sa la Primărie.

„La Corbi a câştigat entuziasmul, puritatea şi decenţa în campanie. (…) Iar eu, dragi corbeni, vreau să vă mulţumesc pentru cei opt ani petrecuţi cu voi în calitate de primar”, a scris primarul Virgil Baciu pe contul său de Facebook.

Virgil Baciu a candidat, la alegerile din 27 septembrie, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, dar fără succes. El a pierdut la mare diferență, fiind surclasat de Ion Mînzînă care a candidat pentru PSD și care a câștigat cu 102.997 de voturi, de Emanuel Soare (PNL) cu 68.499 de voturi şi Adrian Cîrstea (USR PLUS) cu 23.255 de voturi.

PSD va domina și Consiliul Județean Argeș, dat fiind că, dintr-un total de 244.549 de voturi, a obţinut 109.573. Pe următoarele poziţii se clasează PNL cu 69.055 de voturi şi Alianţa USR PLUS cu 26.328 de voturi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: