Reprezentanții Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor au continuat controalele privind sistemul de parcare cu plată din urbea de pe Bega – Timpark, ocazie cu care au constatat mai multe nereguli. Cea mai mare problemă este faptul că parcarea nu se poate plăti cu bani lichizi. A doua mare problemă e aceea că pe panourile informative cu privire la tarifele practicate, prețurile sunt afișate în euro și nu în moneda națională.  

Protecția Consumatorilor a aplicat o amendă și un avertisment Primăriei Timișoara și au cerut reprezentanților acesteia să se conformeze cerințelor legilor țării. Amenda este în valoare e 10.000 de lei.

”Le-am cerut celor de la Primăria Timișoara să refacă tot ceea ce înseamnă panouri informative, unde nu se găseau anumite informații obligatorii. Le-am cerut ca moneda de pe panourile informative să fie lei, nu euro, și să dea posibilitatea consumatorilor de a plăti și în variantă clasică, tradițională, cu bani cash. Amenda a fost dată pentru informare incorectă și pentru faptul că acest regulament de parcare îngrădește posibilitatea unor consumatori la acest serviciu”, a spus Sorin Susanu, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Timiș.

Primăria Timișoara are la dispoziție trei luni pentru a rezolva problemele.