Evenimentul Zilei > Justitie > Primăria Timișoara, amanedată de OPC
Primăria Timișoara, amanedată de OPC

Primăria Timișoara, amanedată de OPC

Primăria Timişoara va trebui să plătească o amendă aplicată de Protecția Consumatorului pentru neregulile constatate în ceea ce privește sistemul de parcare cu plată din oraș.

Judecătoria Timişoara a respins apelul municipalităţii din orașul de pe Bega prin care aceasta contesta amenda de 10.000 de lei, aplicată de Protecţia Consumatorilor, pentru faptul că nu se permite plata parcării pe străzile oraşului decât prin intermediul telefonului mobil.

O decizie similară a fost luată și într-un oraș de pe litoral. Ideea e simplă: trebuie să existe şi mijloace alternative de plată a parcării.

Reprezentanții OPC Timiș au amendat primăria pentru lipsa unor mijloace alternative de plată a parcării pe străzile din Timişoara, această operaţiune fiind posibilă doar prin trimiterea unui SMS. Mai mult, oficialii de la protecția Consumatorului au transmis primăriei o listă cu probleme care trebuie remediate de urgență în ceea ce privește TimPark, sistemul de parcare activ în oraș. Printre altele e și necesitatea afișării tarifelor de parcare în modena națională, RON, nu în euro cum sunt ele prezentate acum.

Primăria Timișoara a contestat amenda primită de la OPC, însă instanța a respins contestația.

”Noi am încheiat proces-verbal și i-am obligat pe cei de la Primăria Timișoara să refacă tot ceea ce înseamnă panouri informative. I-am obligat ca moneda să fie în lei, nu în euro, și să dea posibilitatea consumatorilor de a plăti și în variantă clasică, tradițională, cu bani cash”, a declarat, la momentul respectiv, Sorin Susanu, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Timiș.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: