Măsura intră în vigoare din 15 martie, dată de la care toate mașinile care staționează sau sunt oprite neregulamentar vor fi ridicate de Confort Urban, societate a primăriei Constanța. Asta deși orașul Constanța duce o lipsă acută de locuri de parcare iar cele mai multe dintre parcările existente sunt cu plată, 0,45 euro plus TVA, pe oră. Neachitarea tarifului pentru parcare este sancționată cu 600 de lei de către Poliția Locală.

În privința noii măsuri, conform Hotărârii Consiliului Local Municipal 399/2018 “ridicarea  autovehiculelor este dispusă de polițiștii rutieri din cadrul I.P.J. Constanța și de polițiștii locali de la Direcția Generală Poliția Locală”. Vor fi astfel ridicate mașinile sunt pe carosabil unde staționarea este interzisă prin lege, pe trotuare fără respectarea prevederilor legale, pe spații verzi, în parcuri, în locurile unde sunt montate pavele, în parcările amenajate, fără a avea achitată contravaloarea taxei privind parcarea sau pe locurile de parcare amenajate și semnalizate corespunzător, destinate persoanelor cu handicap, etc.

Mașinile vor fi recuperate doar de utilizatorii de drept în prezența unui polițist și după achitarea taxelor prevăzute prin HCLM 399/2018: tarif ridicare mașini – 450 de lei, tarif transport mașini – 120 de lei, tarif depozitare mașini/ zi – 60 de lei. La cele trei servicii se poate adăuga și sancțiunea pentru oprire neregulamentară, conform legii rutiere, ajungând la cel puțin 290 de lei. Deși primăria Constanța susține că ridicarea autovehiculelor este dispusă și de polițiștii rutieri, surse din IPJ Constanța au spus că până la această oră nu au primit vreo înștiințare în acest sens.  

Mașinile ridicate de firma primăriei Constanța, în prezența polițiștilor, vor fi depozitate în parcul auto situat pe strada Caraiman, nr.1 din oraș. Constănțenii și, eventual, turiștii pot verifica dacă autovehiculul a fost ridicat, sunând la dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța-0241/484205 sau pe WhatsApp la 0799 606 142. Programul de restituire este non-stop. Banii obținuți de la contravenienți intră în bugetul primăriei Constanța.

 

Te-ar putea interesa și: