Evenimentul Zilei > Social > Primăria Capitalei va avea firmă de construcţii locuinţe. Un apartament cu două camere ar urma să coste aproximativ 30.000 de euro
Primăria Capitalei va avea firmă de construcţii locuinţe. Un apartament cu două camere ar urma să coste aproximativ 30.000 de euro

Primăria Capitalei va avea firmă de construcţii locuinţe. Un apartament cu două camere ar urma să coste aproximativ 30.000 de euro

În timp ce edilii de sector nu mişcă un deget, iar locuinţele sociale construite de-a lungul timpului sunt date pe criterii ştiute doar de mai marii din primării, cei care au cu adevărat nevoie- nu ajung să beneficieze de casă socială. Astăzi, aleşii generali au decis înfiinţarea unei societăţi care va avea ca obiect de activitate construirea de locuinţe. Ea va fi deţinută în proporţie de 99% de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Municipalitatea a decis înfiinţarea unei companii care ar urma să se ocupe cu construcţia de locuinţe destinate celor care depun cerere de locuinţă socială. "Avem 200.000 de cereri în Capitală care nu pot fi rezolvate. La iniţiativa mea, Consiliul General a aprobat înfiinţarea unei societăţi comerciale sută la sută a municipalităţii, care nu doreşte să obţină profit, ci doar să realizeze aceste locuinţe", a arătat Gabriela Firea. Costul pentru construcţia unui apartament cu 2 camere de 60 metri pătraţi este estimat la 30.000 de euro susţinea primarul general acum aproximativ o lună.

Noua firmă, denumită Trustul de Clădiri Metropolitane Bucuresti SA va fi deţinută în proporţie de 99 la sută de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti, iar 1 la sută va fi deţinută de Ciclop SA.

Proiectul de hotărâre mai prevede vărsarea unui capital social în contul Trustului de clădiri metropolitane în cuantum de 11.988.000 de lei, reprezentând aportul CGMB. SC Service Ciclop va vărsa un capital social de 12.000 de lei. Firma va avea sediul în strada Johann Gutenberg nr. 1.

 
 

 

 
 

 

 

În expunerea de motive semnată de primarul general, Gabriela Firea, se reaminteşte că pe 21 septembrie CGMB şi-a dat acordul de principiu pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate construirea de locuinţe în vederea vânzării şi închirierii de apartamente cu destinaţia de locuinţe sociale, de necesitate, locuinţe pentru tineri căsătoriţi – cu vârsta fiecăruia de până în 35 de ani, sau alte categorii stabilite de Consiliul General.

De asemenea, în raportul de specialitate se arată că este necesară o dotare a societăţii pentru ca aceasta să îşi poată desfăşura activitatea.

'Având în vedere cerinţele întâlnite în caietele de sarcini privind capacitatea tehnică de realizare a investiţiilor de către companii care activează în segmentul de construcţii, în special cele ce se regăsesc în zona construcţiilor civile, societatea trebuie să dispună de dotări specific activităţilor declarate, în vederea atingerii obiectivelor propuse şi desfăşurării activităţii. Pentru realizarea lucrărilor de construcţii în segmentul construcţiilor civile, dotările minime, noi şi second hand, se pot clasifica după cum urmează: dotări mică mecanizare; dotări utilaje specifice activităţii; autoutilitare şi autoturisme; unelte, scule diverse şi echipamente de siguranţă şi protecţie; dotări necesare organizării de şantier; dotări specifice activităţilor de conducere şi a personalului TESA', se arată în document.

Se menţionează că societatea va avea nevoie de resurse financiare pentru a-şi asigura cheltuielile de funcţionare, precum şi cheltuielile cu personalul, până la data la care va putea obţine venituri din activitatea desfăşurată. Astfel, se estimează să societatea va avea nevoie de un capital social de minim 12 milioane lei. "Sumele necesare demarării lucrărilor ce urmează a fi contractate sau cele ce ulterior vor fi dezvoltate de societate urmează a fi analizate după înfiinţarea societăţii", menţionează sursa citată.

 
 
ADVERTISING