Consiliul General al Capitale a aprobat proiectul de hotărâre privind achiziţionarea a 19 imobile (apartamente), cu destinaţia de unităţi locative, în vederea asigurării necesarului de locuinţe de necesitate pentru persoanele din imobilele ce vor fi supuse lucrărilor de intervenţie – consolidare.

Proiectul a fost aprobat cu un număr de 37 de voturi din partea consilierilor PSD, ALDE, PNL, PMP, iar un număr de 9 consilieri USB s-au abţinut de la vot.

Astfel, vor fi achiziţionate 9 apartamente situate în Str. Spineni, nr. 4, Sector 4 şi 10 apartamente situate în Str. Grădinarilor, nr. 19-21, Sector 3.

Contractele de vânzare-cumpărare pentru cele 19 apartamente vor fi încheiate de către Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, care va plăti în total pentru aceste locuinţe suma de 7.209.271 lei fără TVA.

După achiziţionare, cele 19 apartamente vor fi înscrise în domeniul public al Municipiului Bucureşti cu destinaţia de „locuinţe de necesitate” şi vor fi administrate de Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

Achiziţionarea acestor apartamente contribuie la accelerarea procesului de consolidare a clădirilor cu risc seismic, prin rezolvarea problemei locuinţelor de necesitate şi a relocării proprietarilor din clădirile la care urmează să se execute lucrări de intervenţie-consolidare, se arată în comunicatul transmis de Primăria Capitalei.