Polițiștii argeșeni au surprins un bărbat în vârstă de 53 de ani în timpul unui transport ilegal de aproape 40 de metri cubi de material lemnos. După ce l-au legitimat, și-au dat seama că este chiar primarul din comuna Vlădești, județul Argeș. Lemnul a fost confiscat, la fel și camionul folosit pentru transport.

A fost răfuială politică?

Primarul din Vlădești a fost prins de către polițiștii de la Combaterea Delictelor Silvice în localitatea Corbi din județul Argeș. El transporta 38,73 de metri cubi de material lemnos, fără documente legale de proveniență. Primarul spune însă că la mijloc e o răfuială politică. Edilul conducea un ansamblu auto format din autoutilitară cu macara și remorcă.

Potrivit legii, transportul în volum de peste 10 metri cubi de lemn, neînsoțit de documentele specifice de transport, constituie infracțiune și se sancționează cu amendă sau cu închisoare de la 6 luni la un an și cu confiscarea materialelor lemnoase care fac obiectul transportului. Zvonul că al lor primar a fost prins cu lemne furate s-a propagat imediat în localitate.

– Vi se pare normal ca un primar să facă așa ceva?

– Normal, nu e corect.

– Gaterul e profitabil?

– Posibil că da. Din câte știm, se câștigă bine.

– Pe dânsul personal nu l-ați văzut niciodată să lucreze la gater, cu mașina de lemne?

– Nu l-am văzut, a declarat un localnic.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE