Un șofer de TIR din Arad care a fost prins de polițiștii de frontieră , la intrarea în țară, cu 440.000 de pachete de ţigări de contrabandă, ascunse în remorcă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, anunță agerpres.ro.

Poliţia de Frontieră Arad, a transmis joi un comunicat de presă în care precizează că cercetările în cazul de contrabandă cu ţigări descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac ÎI au fost continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

„Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad a admis propunerea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele şoferului mijlocului de transport”, precizează comunicatul.Șoferul a fost prins de polițiștii de frontieră marți seară, acesta declarând, la intrarea în ţară dinspre Ungaria, că transporta în TIR 26 de paleţi cu ambalaje pentru piese auto.

,,Astfel, în semiremorca ansamblului rutier au fost descoperiţi 22 de paleţi, ascunşi prin metodă ‘capac’ în spatele celor cu piese auto, care conţineau aproximativ 440.000 pachete de ţigări netimbrate. Cantitatea de ţigări, în valoare de aproximativ 5.000.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză sunt efectuate cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă”, precizeaza Poliţia de Frontieră.

Surse din rândul anchetatorilor declaraseră, pentru AGERPRES, că şoferul automarfarului a spus că a fost plătit cu 500 de euro pentru a aduce ţigările în România.