Evenimentul Zilei > Politica > Prima mare problemă apărută la PSD, după intrarea la guvernare. Efectul nu a putut fi evitat
Prima mare problemă apărută la PSD, după intrarea la guvernare. Efectul nu a putut fi evitat

Prima mare problemă apărută la PSD, după intrarea la guvernare. Efectul nu a putut fi evitat

Marius Budai, ministrul Muncii, a vorbit despre scăderea ușoară pe care PSD a înregistrat-o în ultimul sondaj de opinie și a explicat de ce s-a întâmplat regresul.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a vorbit, despre riscul pe care și l-a asumat partidul său, PSD, odată cu intrarea la guvernare. La fel ca în cazul oricărei formațiuni politice aflate la putere, de aici poate decurge o scădere de încredere în rândul populației. Fapt reflectat în sondajele de opinie.

De ce a intrat PSD într-o ușoară scădere a intenției de vot. Explicațiile ministrului Marius Budăi

„Nu ştiu dacă neapărat PSD este într-o uşoară scădere. Probabil că sunt costurile intrării la guvernare”, a afirmat Marius Budăi. El a mai spus că social-democrații au ajuns la guvernare într-un context general nu tocmai favorabil economic și social.

„Dacă ar fi fost să judecăm pragmatic, doar din punct de vedere politic, nu am fi intrat la guvernare. Dar nici nu ar fi avut România stabilitate economică. Adică suntem cu toţii conştienţi că o majoritate atât de firavă cum era cu PNL şi USR, după ce s-a desprins de PNL facţiunea Orban, era extrem de periculoasă în Parlament. Practic stăteau în trei-patru parlamentari. Nu era o chestie care să fie benefică pentru ţară”, a mai spus Marius Budăi, conform Agerpres.

Ministrul Muncii a mai precizat că în prezent social-democraţii sunt atenţi la guvernare, nu la sondaje. Pe de altă parte, el a evitat să ofere un răspuns privind ascensiunea AUR în sondaje.

AUR este partidul care a crescut cel mai mult în ultima perioadă

„Ascensiunea oricărui partid, nu neapărat a AUR, faţă de partidul tău îţi atrage atenţia, dar acum grija noastră principală este guvernarea”, a conchis ministrul Marius Budăi, conform sursei citate.

Potrivit unui sondaj INSCOP realizat în perioada 10-18 ianuarie, PSD are o intenţie de vot de 34,4%, în scădere faţă de lunile anterioare, pe locul doi se clasează AUR, care a crescut la 20,6% în opţiunile electoratului, pe locul trei se clasează PNL, cu 16,6%, urmat de USR cu 12,5% şi UDMR 4,2%.