În ciuda venerabilei vârste de 81 de ani, actorul arată extrem de bine și se simte excelent, așa cum tocmai el susține cu ardoare. „Nu sunt bolnav, sunt bine, sunt sănătos. Imediat ce mă voi întoarce de la Chişinău, voi veni la voi că să facem o emisiune specială pentru ţine, Cătălin Măruţă. Sper că şi peste 10 ani voi putea participa la o emisiune aniversară”, a declarat Florin Piersic în direct.

La mijlocul lui septembrie actorul a mărturisit, însă, că un pumn plin cu pastile îl ţine în viaţă. "Sunt bolnav. De medicamente. În special de vitamine. De fapt, cred că ar fi cazul să recunosc că iubesc cel mai mult pastilele cu care mă îndop şi care mă ţin în picioare.

Mi-a zis o doctorita din Germania că sunt sănătos tun, dar după ce m-am întors în ţară, mi-a trimis prin poştă un pachet mare cu medicamente, pe care să le iau la ore fixe. O perioadă, am luat şi câte 40 de pastile pe zi, dar la final am fost ca nou", povestea Piersic acum ceva timp, potrivit Wowbiz.

Starea de sanatate a marelui actor este si astazi relativ buna, dar dupa ce au plecat de langa el atat de multi colegi in ultimii ani, maestrul spune ca isi simte sfarsitul.

"Vreţi să tac? Asta am vrut eu astăzi, să tac, să nu spun nimic. Pentru ce? Pentru că a devenit laitmotiv: 'Florin Piersic vorbeşte mult'. Păi vorbesc ca să mă auziţi şi să vă dau nişte exemple cu întâmplări din care dumneavoastră să trageţi concluzii. În ziua în care Iurie Darie, Şerban Ionescu sau Irina Petrescu nu mai pot să comunice cu dumneavoastră, nu vă pare rău că oamenii ăştia nu mai sunt? Îmi pare rău de ce spun acum, dar va veni o zi când eu n-o să mai pot să vin să vorbesc cu dumneavoastră. De ce? Pentru că eu o să fiu undeva sus, într-o stea. Şi poate unul dintre dumneavoastră o să spună: 'Ce păcat, mă, ne mai povestea şi el câte o întâmplare, ne mai recita o poezie, mai fredona o melodie, mai făcea glume cu noi'. De ce nu vă bucuraţi de asta?", a fost replica lui Florin Piersic pentru cei care-l ironizeaza.