Documentul prezentat de Luju.ro este primul care confirmă vizitele pe care generalul Dumitru Dumbravă, fost şef al Direcţiei Juridice a SRI, le făcea în instanţele de judecată. Acesta a fost înregistrat cu mai multe vizite la Curtea Militară de Apel Bucureşti pe parcursul anului 2015, toate întâlnirile fiind cu generalul Gheorghe Manea, preşedintele acestei instanţe.

Interesant este că una dintre vizite a fost făcută chiar în ziua în care generalul Florian Coldea a primit o soluţie de neînceperea urmăririi chiar de la magistraţii Curţii Militare de Apel. Dumbravă a devenit celebru prin afirmaţia că Justiţia este un “câmp tactic” pentru SRI şi că dosarele sunt urmarite până la soluţionare.

În Registrul de evidenţă de la Punctul control acces al instanţei sunt consemnate trei vizite făcute de generalul Dumbravă la Curtea Militară de Apel Bucureşti. El a mers de fiecare dată la generalul Gheorghe Manea, preşedintele instanţei la acel moment. Astfel, Dumbravă l-a vizitat pe Manea în zilele de 14 aprilie 2015, când a intrat în insituţie la ora 11.30 şi a ieşit la 13.20, în 15 aprilie 2015, când a stat în jur de o oră în vizită, şi în data.

În acea perioadă pe rolul Curţii Militare de Apel se afla un dosar în care vizat era Florian Coldea, prim adjunct al SRI la acea dată. În data de 15 aprilie 2015 Curtea de Militară de Apel a menţinut soluţia de neînceperea urmăririi penale dispusă de DNA într-un dosar în care coloneul Florin Gulianu, fost şef al contraspionajului SRI din Prahova, a făcut plângere împotriva lui Florian Coldea şi mai mulţi ofiţeri SRI. Dumbravă a fost prezent în instanţă şi în data de 17 aprilie 2015, când s-a facut îndreptarea unei erori materiale la acelaşi dosar.

Tot magistraţii de la Curtea Militară de Apel au menţinut în data de 14 ianuarie 2015 soluţia de neîncepere a urmăririi penale în urma unei plângeri făcute împotriva generalului Dumbravă.

 

Te-ar putea interesa și: