Evenimentul Zilei > International > Prima companie aeriană care acoperă cheltuielile medicale pentru COVID-19
Prima companie aeriană care acoperă cheltuielile medicale pentru COVID-19

Prima companie aeriană care acoperă cheltuielile medicale pentru COVID-19

Emirates, principala companie de transport aerian din Emiratele Arabe Unite, a devenit prima companie aeriană care acoperă cheltuielile medicale ale clienților și costurile de carantină în cazul în care acestia vor contracta Covid-19 în timpul călătoriei, informează Rador.

Compania aeriană va plăti cheltuieli medicale de până la 150.000 de euro și costuri de carantină de până la 100 de euro timp de 14 zile, în cazul în care pasagerii sunt diagnosticați cu coronavirus în timpul călătoriei.

Decizia companiei aeriene este deja aplicată în cadrul zborurilor actuale și este valabilă până la data de 31 octombrie 2020. Acoperirea va fi disponibilă tuturor clienților, fără costuri suplimentare, fiind valabilă timp de 31 de zile din momentul în care este efectuată prima călătorie, astfel încât pasagerii pot continua să beneficieze de această ofertă, potrivit CNN.

Emirates a muncit din greu pentru a lua măsurile necesare pentru atenuarea riscului de infecție. De asemenea, am reînnoit politica de rezervări așa fel în cât să fie mult mai flexibilă”,  a declarat  într-un comunicat de presă șeicul Ahmed bin Saeed Al Maktoum, președintele și directorul general al grupului Emirates

”Suntem primi din industrie care oferim clienților noștri acoperire globală gratuită pentru cheltuielile medicale Covid-19 și costurile de carantină în cazul în care se vor infecta în timpul călătoriei”, a adăugat acesta.

Deși Emirates este prima companie aeriană care face acest pas pentru a spori încrederea călătorilor, nu este primul jucător din industria turistică care oferă plăți Covid.

Uzbekistan a promis suma de 3.000 de dolari drept compensație vizitatorilor care contractează Covid-19 în timpul vacanței petrecute în acea țară.

O ofertă asemănătoare vine din partea statului Cipru, care și-a redeschis granițele pentru țările selectate și se angajează să acopere costurile de cazare, mâncare, băutură și medicamente pentru vizitatorii care vor fi testați pozitiv în timpul șederii.